JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meklingen for private sykehjem fortsetter i natt

KL 24.00: Det har i løpet av kvelden ikke kommet meldinger om noe anbefalt resultat i meklingen mellom NHO Service og Fagforbundet/Sykepleierforbundet. Fristen for å bli enige var ved midnatt. Etter det Fagbladet forstår snakker partene fortsatt sammen om en mulig løsning, og meklingen fortsetter ut over natten.

2012081714251920131216195241

per.flakstad@fagforbundet.no

Fagforbundet tar ut 64 ansatte fra sju private sykehjem i Oslo og Akershus fra onsdag morgen hvis meklingen ikke gir et anbefalt resultat.

Tirsdag formiddag møttes NHO Service Fagforbundet og Sykepleierforbundet til mekling. Det er ventet at pensjonsordning, lønn og sykepenger blir viktige stridstemaer. Hvis partene ikke kommer fram til et anbefalt resultat innen midnatt, blir det streik ved sju private sykehjem i Oslo og Akershus og ett i Bergen.

Partene sto lagt fra hverandre da forhandlingene ble brutt 15. juni.

– De vet at i NHO har vi ikke i noen av våre mer enn 250 tariffavtaler tatt inn noe om pensjon. Så hvis de krever det, er det ikke noen vits i å snakke om penger enn gang, lød advarselen fra direktør Petter Furulund i NHO Service på NRK Dagsnytt i dag morges.

At meklingen fortsetter, betyr at partene ikke har gitt opp å få til et anbefalt resultat, men det er helt uvisst hvor lenge de kommer til å holde på og om de klarer å bli enige i løpet av natten.

64 kan streike

– Streikeuttaket er gjort på en slik måte at beboernes basisbehov vil bli dekket på en forsvarlig måte. Det er viktig for oss å ta ut ansatte på en måte som ikke truer liv og helse, sier Fagforbundets forhandlingsleder Kjellfrid Blakstad.

Fagforbundet tar ut ansatte i fase én av en eventuell streik ved følgende sykehjem i Oslo:

- Lambertseter alders- og sykehjem (11)

- Hovseterhjemmet (10)

- Paulus alders- og sykehjem (6)

- Madserud sykehjem (10)

- Opsalhjemmet (10)

- St. Hanshaugen omsorgssenter (4)

I tillegg tas 13 ansatte ut ved Risenga bo- og omsorgsdrift i Asker.

Også sykepleiere

I tillegg til Fagforbundet, har Sykepleierforbundet varslet plassfratredelse for alle sine 44 medlemmer ved følgende sykehjem: Opsalhjemmet, Hovseterhjemmet og Søreide sykehjem i Bergen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy