JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«Sammen om en bedre kommune» skal redusere deltid og sykefravær

Kongsberg kommune ønsker å være med på programmet «Sammen om en bedre kommune» med prosjekter som skal redusere uønsket deltid og samtidig få ned sykefraværet.

2011062814355020131216163042

per.flakstad@fagforbundet.no

Det ambisiøse målet i Kongsberg er å fjerne all uønsket deltid innen 2015. Det viktigste arbeidet for å klare dette skal gjøres som en del av programmet «Sammen om en bedre kommune» som kommunen har søkt om å få være med på.

Programmet er en oppfølging til kvalitetskommuneprogrammet som ble avsluttet i fjor, og første runde med opptak vil foregå i august.

I likehet med kvalitetskommuneprogrammet, bygger også oppfølgingen på et trepartsammenarbeid mellom kommunens politiske ledelse, administrasjonsledelsen og ansatte i de enkelte virksomhetene.

– Vi kom ganske sent inn i kvalitetskommuneprogrammet. Jeg håper vi kommer med ved første opptak denne gangen. Programmet skal gå over fem år, og hvis vi kommer med fra starten får vi fullt ut brukt mulighetene til faglig og økonomisk støtte, sier hovedtillitsvalgt Johan-Christian Hammer til Fagbladet.

Viktige utfordringer

Administrasjonsutvalget i Kongsberg har vedtatt at kommunen skal søke om å få være med i det nye programmet med to prosjekter: Et nærværsprosjekt som skal redusere sykefraværet i kommunen og et prosjekt som skal fjerne uønsket deltid.

Sammen om en bedre kommune tar tak i noen av de viktigste utfordringene i kommunesektoren; sykefravær, kompetanse og rekruttering, heltid/deltid og omdømme, skriver rådmannen i sin innstilling om å sende en søknad om å være med i programmet.

Hammer mener det ble gjort mye bra arbeid i kvalitetsprogrammet, og er glad for at Kongsberg har valgt å søke om å få fortsette trepartsarbeidet i et nytt program.

Langsiktig

– Dette betyr jo ikke at alle som i dag jobber ufrivillig deltid skal opp på full stilling over natten. Vi snakker om et langsiktig arbeid som starter med en kartlegging som kommunen skal gjennomføre. Dessuten innebærer det også at vi må se på og drøfte dagens turnusordninger, fortsetter Hammer.

– Vi har i dag mange ledige stillinger, og i stedet for å leie inn vikarer eller å ansatte folk i små brøker, må vi se på hvordan vi kan utnytte denne situasjonen til å få de som ønsker det opp i større stillinger.

– Dette er et møysommelig arbeid. men det er selvsagt et veldig godt utgangspunkt at arbeidsgiver har en uttrykt målsetting om å gjøre noe med ufrivillig deltid, sier Johan-Christian Hammer.

Langtidssykmeldte

Kongsberg har i flere år arbeidet systematisk med nærvær, og hadde ifølge rådmannen en god utvikling i 2010. Likevel opplever kommunen at fraværstallene øker, spesielt blant de som er langtidssykmeldt.

Nærværsprosjektet i regi av utviklingsprogrammet «Sammen om en bedre kommune» og kommunens arbeid med inkluderende arbeidsliv (IA) kommer derfor til å rette seg spesielt mot langtidssykmeldte.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy