JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornøyd med kinoforhandlingene

Partene i tariffoppgjøret mellom Fagforbundet og Virke har kommet til enighet om Landsoverenskomst for kinoer i tariffoppgjøret 2012.

2012082811571920131216195740

- Vi har fått et samlet resultat som er i tråd med de øvrige oppgjørene i 2012. Dette er vi fornøyd med, sier Fagforbundets forhandlingsleder Jan Helge Gulbrandsen.

Fagforbundet har i overkant av 100 medlemmer ansatt ved kinoer i Oslo, Stavanger, Sandnes og Bergen.

Resultatet innebærer et generelt tillegg til alle på 3,50 kroner i timen fra 1. april 2012. Minstelønnssatsene er hevet tilsvarende.

Det er enighet om nye og utfyllende bestemmelser for lokale forhandlinger, og at rammen for lønnsoppgjøret i 2012 totalt sett blir på linje med arbeidslivet for øvrig.

Et partssammensatt utvalg skal blant annet se på beregningsgrunnlaget og statistikken for kinoene, inkludert videreutviklingen av minstelønnssatsene i overenskomsten.

Partene er også kommet fram til bestemmelser som styrker rettighetene for innleide vikarer.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy