JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stoltenberg vil snu nederlaget til seier i 2017

Jens Stoltenberg erkjenner tapet, men starter kampen for valgseier i 2017 allerede nå.

2013090921443120131216234741

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Stoltenberg gikk på talerstolen på Aps valgvake rundt kloka 23, og erkjente valgnederlaget.

– I kveld skal vi erkjenne skuffelsen. Men vi er på ingen måte slått ut. For vi har oppnådd et valgresultat det står stor respekt av. For det første, er Arbeiderpartiet landets klart største parti med god margin. For det andre, viser valgresultatet vi ligger an til å få at vi mobiliserte formidabelt. Og vi får 2 prosentpoeng under det vi vant valget med i 2005. Etter åtte år i regjering, er det et respektabelt resultat, sier Stoltenberg.

Stoltenberg sier de visste at oppgaven var tøff, og erkjenner at den ble for tøff. Han peker på to årsaker til tapet:

– jeg tror to ting har vært viktig. Det ene er at det har vært et sterkt ønske i befolkningen om et skifte. Åtte år er lenge, knapt noen har sittet så lenge. Det andre er at mange av våre venner har sittet hjemme, sier Stoltenberg.

Han gratulerer Erna Solberg med valget, og takker henne for en god og saklig valgkamp. Men kunne også love følgende:

– Jeg skal love at vi kommer til å bli en ansvarlig og konstruktiv opposisjon. Velgerne har gitt oss en tillit som vi skal forvalte med respekt. Vi skal vise at Arbeiderpartiet kan snu valgnederlag til nye seiere. Vi skal forme ny politikk, gi nye svar og vise oss slik vi er når vi er aller best: Nemlig at vi evner å fornye oss. Den jobben starter i morgen, velkommen til hardt arbeid for ny valgseier i 2017, avslutter Stoltenberg med.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy