– Kritikere av nødnettet fikk munnkurv

– Helt fra utprøvingen av nytt nødnett begynte, har tillitsvalgte i brannvesenet sagt ifra om stor misnøye. De som er ansvarlige for beredskapen tar det videre, men så blir det klubbet ned, sier SST-leder Stein Guldbrandsen i Fagforbundet.

2012083112410520131216200013

tips@fagforbundet.no

Lederen for Fagforbundets Seksjon samferdsel og teknisk troppet opp utenfor Direktoratet for nødkommunikasjon i går, der det var tillyst krisemøte på grunn av kritikken mot det nye nødnettet, en av regjeringens storsatsinger for bedret samfunnssikkerhet.

– Våre folk har opplevd at de får gjennomslag internt, men så stopper det opp. Folk som har vært ute med kritikk, opplever å få munnkurv og at det blir sanksjonert mot dem, sier Stein Guldbrandsen til Dagbladet.

Han ønsker ikke å opplyse om det er direktoratet eller brannsjefene som har gitt munnkurv,

Har ikke gitt munnkurv

Både brannsjefen i Asker og Bærum, Anne Hjort, og direktør Tor Helge Lyngstøl avviser at de har gitt ansatte og tillitsvalgte munnkurv.

– Hos oss, som i de fleste andre virksomheter, kan alle få uttale seg om fakta. Men vurderinger er det daglig leder, altså jeg, som uttaler meg om, sier Hjort til Dagbladet.

– Vi har ikke gitt noen munnkurv, og kommer heller ikke til å gjøre det, sier Lyngstøl til samme avis.

Tar problemene på alvor

Det er særlig røydykkernes problemer med å bruke nødnettet innendørs som har bekymret brannpersonell. Fordi utstyret virker dårlig inne i bygninger, har røykdykkere i stedet brukt det gamle UHF-sambandet.

Direktør Tor Helge Lyngstøl sier til Dagbladet at han tar kritikken om nødnettets begrensninger innendørs på alvor.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy