JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Kritikere av nødnettet fikk munnkurv

– Helt fra utprøvingen av nytt nødnett begynte, har tillitsvalgte i brannvesenet sagt ifra om stor misnøye. De som er ansvarlige for beredskapen tar det videre, men så blir det klubbet ned, sier SST-leder Stein Guldbrandsen i Fagforbundet.

2012083112410520131216200013

tips@fagforbundet.no

Lederen for Fagforbundets Seksjon samferdsel og teknisk troppet opp utenfor Direktoratet for nødkommunikasjon i går, der det var tillyst krisemøte på grunn av kritikken mot det nye nødnettet, en av regjeringens storsatsinger for bedret samfunnssikkerhet.

– Våre folk har opplevd at de får gjennomslag internt, men så stopper det opp. Folk som har vært ute med kritikk, opplever å få munnkurv og at det blir sanksjonert mot dem, sier Stein Guldbrandsen til Dagbladet.

Han ønsker ikke å opplyse om det er direktoratet eller brannsjefene som har gitt munnkurv,

Har ikke gitt munnkurv

Både brannsjefen i Asker og Bærum, Anne Hjort, og direktør Tor Helge Lyngstøl avviser at de har gitt ansatte og tillitsvalgte munnkurv.

– Hos oss, som i de fleste andre virksomheter, kan alle få uttale seg om fakta. Men vurderinger er det daglig leder, altså jeg, som uttaler meg om, sier Hjort til Dagbladet.

– Vi har ikke gitt noen munnkurv, og kommer heller ikke til å gjøre det, sier Lyngstøl til samme avis.

Tar problemene på alvor

Det er særlig røydykkernes problemer med å bruke nødnettet innendørs som har bekymret brannpersonell. Fordi utstyret virker dårlig inne i bygninger, har røykdykkere i stedet brukt det gamle UHF-sambandet.

Direktør Tor Helge Lyngstøl sier til Dagbladet at han tar kritikken om nødnettets begrensninger innendørs på alvor.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy