tips@fagforbundet.no
Lederen for Fagforbundets Seksjon samferdsel og teknisk troppet opp utenfor Direktoratet for nødkommunikasjon i går, der det var tillyst krisemøte på grunn av kritikken mot det nye nødnettet, en av regjeringens storsatsinger for bedret samfunnssikkerhet.
– Våre folk har opplevd at de får gjennomslag internt, men så stopper det opp. Folk som har vært ute med kritikk, opplever å få munnkurv og at det blir sanksjonert mot dem, sier Stein Guldbrandsen til Dagbladet.
Han ønsker ikke å opplyse om det er direktoratet eller brannsjefene som har gitt munnkurv,
Har ikke gitt munnkurv
Både brannsjefen i Asker og Bærum, Anne Hjort, og direktør Tor Helge Lyngstøl avviser at de har gitt ansatte og tillitsvalgte munnkurv.
– Hos oss, som i de fleste andre virksomheter, kan alle få uttale seg om fakta. Men vurderinger er det daglig leder, altså jeg, som uttaler meg om, sier Hjort til Dagbladet.
– Vi har ikke gitt noen munnkurv, og kommer heller ikke til å gjøre det, sier Lyngstøl til samme avis.
Tar problemene på alvor
Det er særlig røydykkernes problemer med å bruke nødnettet innendørs som har bekymret brannpersonell. Fordi utstyret virker dårlig inne i bygninger, har røykdykkere i stedet brukt det gamle UHF-sambandet.
Direktør Tor Helge Lyngstøl sier til Dagbladet at han tar kritikken om nødnettets begrensninger innendørs på alvor.
Ingun A. Mæhlum
Per Flakstad
HJELPE: – Jeg vil gjerne formalisere kunnskapen og hjelpe andre i samme situasjon som jeg har vært i, sier Katrine Skårnes som har fått et tilrettelagt tilbud slik at hun kan ta utdanning som advokatsekretær.
Per Flakstad
FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.
Werner Juvik
FRUSTRERT: I perioder har jeg rett og slett følt meg trakassert, sier Anita Vedvik.
Per Flakstad
KABAL: Stillingene Drammen kommune har utlyst har flere ulike stillingsprosenter.
Vidar Eriksen