Sympatistreik for private sykehjemsansatte

Fagforbundet varsler sympatistreik for over 160.000 medlemmer i kommunal sektor for å støtte streikende helsearbeiderne ved private sykehjem i kravet om å få pensjonsrettigheter inn i tariffavtalen.

2012090416134320131216200205

monica.schanche@fagforbundet.no

Sympatistreik kan ifølge avtalen med arbeidsgiverorganisasjonen KS settes i gang 14 dager etter at varselet er gitt, det vil si fra og med tirsdag 18. september.

Når Fagforbundet varsler sympatistreik for 160.794 medlemmer i 949 virksomheter, innebærer det i praksis alle Fagforbundets medlemmer innenfor KS-området.

Forbundet vil ikke ramme liv og helse, men vil si fra så det merkes.

– Vi beklager sterkt at vi er nødt til å bruke virkemidler som vil ramme mange innbyggere. Når vi likevel velger å ta så hardt i, skyldes det den åpenbare urettferdigheten som ligger i at arbeidstakere som utfører samme jobb i samme bransje, ikke har samme lønns- og pensjonsrettigheter. Det er uakseptabelt, og vi viser nå at hele Fagforbundet står bak de streikende, sier leder i Fagforbundet, Jan Davidsen i en pressemelding.

Endelig omfang av hvor mange som blir tatt ut i streik, blir levert de aktuelle arbeidsgiverne senest fire dager før 18. september

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy