JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Truer med å sette Ryanair på bakken

Ryanair mener lokale  lønnsavtaler ikke er forenelig med selskapets forretningsmodell.

Ryanair mener lokale lønnsavtaler ikke er forenelig med selskapets forretningsmodell.

MICHEL CLEMENTZ

Ryanair starter ruter fra København, men nekter å inngå lokale lønnsavtaler.

2015022312000020230821171436

joran.gronstad@lomedia.no

For første gang på ni år gikk Ryanair-direktørene Eddie Wilson og David O’Brien med på å møte en fagforening da de fredag satte seg ned med den danske fagbevegelsen på et hotell utenfor Heathrow lufthavn London.

Om en snau måned starter lavpris-flyselskapet opp med flyvninger fra København lufthavn, men nekter å underskrive en lokal lønnsavtale for danske ansatte. LO-forbundene Flyvebranchens Personale Union (FPU) og Serviceforbundet har varslet konflikt. Øvrige LO-forbund er forberedt på sympatistreik.

Møtet i London førte på ingen måte partene nærmere hverandre. Snarere tvert imot.

– Vi hadde forventet at Ryanair ville vært villig til å gå i dialog, eller i det minste startet en dialog, men så langt kom vi ikke. Vi hadde et utkast vi la på bordet. De kikket på det og sendte det tilbake, forteller John Dybart, formann for Serviceforbundet til Danmarks Radio.

Ryanair hadde en annen versjon av møtet.

– Vi kommer til København med arbeidsplasser og masse aktivitet og vi gjorde et forsøk på å forklare hvordan vi arbeider. Det er ikke slik at vi ikke ønsker å komme til enighet, men den danske modellen er simpelthen ikke forenelig med vår forretningsmodell, uttalte kommersiell direktør David O’Brien til DR etter møtet.

På tross av at møtet i London ikke førte fram, vil fagforeningene i Danmark arbeide videre med å få Ryanair til å ombestemme seg.

LES OGSÅ: RYANAIR NEKTER Å GÅ UT MED ANSATTES ARBEIDSVILKÅR

18. mars tar første Ryanair-fly av fra København med retning Dublin og reklamerer med 2,50 kroner for billetten.

Dersom fagforeningene gjør alvor av planene om streik og sympatistreik betyr det at ansatte ikke vil utføre oppgaver som å håndtere bagasjen eller fylle drivstoff til Ryanair-avgangene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy