Også Oslo varsler sympatistreik

Fagforbundet varslet i dag Oslo kommune om sympatistreik i kommunen og dens virksomheter i forbindelse med den pågående streiken ved private sykehjem.

2012090515082020131216200248

tips@fagforbundet.no

For Oslo kommune gjelder varselet ca 15 700 arbeidstagere. Sympatistreik kan i følge avtalen med Oslo kommune settes i gang 14 dager etter at varselet er gitt, det vil si fra og med onsdag 19. september for Oslos del.

Fagforbundets fylkesforening i Oslo følger dermed Fagforbundets varsel i KS

- Sympatistreik kan innebære at medlemmene legger ned arbeidet på ubestemt tid. Vi skal selvsagt ikke sette liv og helse i fare, men innbyggerne vil helt sikkert merke streiken, skriver Fagforbundet Oslo i en pressemelding.

- Vi beklager sterkt at vi er nødt til å bruke virkemidler som vil ramme mange innbyggere. Når vi likevel velger å ta så hardt i, skyldes det den åpenbare urettferdigheten som ligger i at arbeidstakere som utfører samme jobb i samme bransje, ikke har samme lønns- og pensjonsrettigheter. Det er uakseptabelt, og vi viser nå at hele Fagforbundet står bak de streikende, sa leder i Fagforbundet, Jan Davidsen i forbindelse med uttaket.

Fagforbundet har varslet sympatistreik for 160 794 medlemmer i 949 virksomheter i resten av landet. Når Oslo også tar ut sine medlemmer, betyr det i praksis alle Fagforbundets medlemmer i kommunesektoren.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy