JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Også Oslo varsler sympatistreik

Fagforbundet varslet i dag Oslo kommune om sympatistreik i kommunen og dens virksomheter i forbindelse med den pågående streiken ved private sykehjem.

2012090515082020131216200248

tips@fagforbundet.no

For Oslo kommune gjelder varselet ca 15 700 arbeidstagere. Sympatistreik kan i følge avtalen med Oslo kommune settes i gang 14 dager etter at varselet er gitt, det vil si fra og med onsdag 19. september for Oslos del.

Fagforbundets fylkesforening i Oslo følger dermed Fagforbundets varsel i KS

- Sympatistreik kan innebære at medlemmene legger ned arbeidet på ubestemt tid. Vi skal selvsagt ikke sette liv og helse i fare, men innbyggerne vil helt sikkert merke streiken, skriver Fagforbundet Oslo i en pressemelding.

- Vi beklager sterkt at vi er nødt til å bruke virkemidler som vil ramme mange innbyggere. Når vi likevel velger å ta så hardt i, skyldes det den åpenbare urettferdigheten som ligger i at arbeidstakere som utfører samme jobb i samme bransje, ikke har samme lønns- og pensjonsrettigheter. Det er uakseptabelt, og vi viser nå at hele Fagforbundet står bak de streikende, sa leder i Fagforbundet, Jan Davidsen i forbindelse med uttaket.

Fagforbundet har varslet sympatistreik for 160 794 medlemmer i 949 virksomheter i resten av landet. Når Oslo også tar ut sine medlemmer, betyr det i praksis alle Fagforbundets medlemmer i kommunesektoren.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy