karin.svendsen@fagforbundet.no
– De fire ungdommene som stilte opp, har allerede vist at de gjør som ambulansepersonell skal gjøre – nemlig å ta en utfordring på strak arm, sier Erik Hox, sjefdommer i Oslo-mesterskapet for elever og lærlinger i ambulansefaget.
Vurdere situasjonen
Hox og hans to meddommere, Steinar Brekkan og Ole Johnny Martinsen, er enige om at det viktigste i en slik konkurranse er at elevene viser at de har evne til å vurdere en situasjon.
– Kunsten er å være åpen for mange muligheter for så å snevre seg inn mot en forståelse av hva som har skjedd, mener dommerne. Den praktiske utførelsen av oppgaven veier ikke like tungt, for elevene har to år foran seg i lære hvor de får terpet på praksisen.
Skummelt nok
– Mesterskap skal bare være gøy og lærerikt, sier dommerne. De bestemte seg før konkurransen for ikke å være veldig strenge, men heller prøve å trygge deltakerne.
Det var ingen enkel oppgave de to lagene ble stilt overfor. En bilfører begynte å oppføre seg merkelig før han kjørte ut av veien. Han var bevisstløs da ambulansepersonell kom til åstedet. Passasjeren var klar, men hadde smerter i brystet.
– Det kan se ut som om situasjonen er mest alvorlig for sjåføren siden han er bevisstløs, men oppførselen forut for ulykken tyder på at han har diabetes og bare trenger sukker. Passasjeren med smerter i brystet, må derimot på sykehus snarest, forteller Erik Nox etter konkurransen.
Robert Samuelsen og Maria Håkonsen fra Holtet videregående skole vant konkurransen. Norgesmesterskap arrangeres bare hvert annet år, så årets vinnere går ikke videre. Men de kan stille opp til neste år, og har dermed muligheten til å gå videre til både NM, EM og VM.
LITE INFO: Informasjonen Anne Kallset fikk om uførefella da hun søkte KLP om gradert uføreytelse, var en henvisning til å gå inn og lese mer på KLPs nettsider, i siste avsnitt i et brev om dokumentasjon de trengte for å behandle saken.
Ole Martin Wold
Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen var tilstede og markerte overtakelsen av sykehjemmet.
Oslo kommune
FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.
Werner Juvik
HJELPE: – Jeg vil gjerne formalisere kunnskapen og hjelpe andre i samme situasjon som jeg har vært i, sier Katrine Skårnes som har fått et tilrettelagt tilbud slik at hun kan ta utdanning som advokatsekretær.
Per Flakstad
FRUSTRERT: I perioder har jeg rett og slett følt meg trakassert, sier Anita Vedvik.
Per Flakstad
Enigheten i forhandlingene i Bring Transportløsninger AS (BTL) sikrer blant annet alle BTL-ansatte et tillegg på 16 500 kroner, samt økning av en rekke tillegg. Her er Fagforbundet Post og finans' forhandlinngsutvalg: Jacqueline Hopkinson, Odd Arne Hartvigsen, Cathrine S. Ertsås (foran), Gerd Øiahals og Marius Weisæth underveis i forhandlingene.
Alf Ragnar Olsen