1461 ut i sympatistreik i Oslo

Fagforbundet i Oslo tar 1461 medlemmer ut i sympatistreik med de ansatte ved private sykehjem fra torsdag i neste uke.

2012091411284220131216200853

tips@fagforbundet.no

Hovedhensikten med streiken er å støtte de streikende i NHO service. De kjemper en kamp for rettferdig lønn og pensjon på konkurranseutsatte arbeidsplasser i Oslo kommune. Streikeuttaket rammer Oslo kommune økonomisk, men vil ikke ramme liv og helse, skriver fylkesorganisasjonen i en pressemelding.

De 1461 medlemmene som tas ut fra torsdag morgen, er fordelt på alle bydeler og åtte etater i kommunen. Dette første uttaket omfatter hovedsaklig kontorfaglig personell.

I trafikketaten vil trafikkbetjenter bli tatt ut, og ved kemnerkontoret tas alle ut med unntak av dem som utbetaler skatt til gode.

Likebehandling

- Fagforbundets medlemmer i kommersielle sykehjem streiker for å få de samme pensjonsrettighetene, lønns- og arbeidsvilkårene som ansatte i kommunale og andre private, ideelle sykehjem, sier lederen i Fagforbundet Oslo, Mari Sanden.

- Sykehjemmene i NHO-service er nå de eneste sykehjemmene som ikke har pensjonsordning knyttet til tariffavtalen. Fagforbundet krever likebehandling for alle ansatte innen pleie- og omsorg.

- De sykehjemsansatte i NHO-service har lønns- arbeids- og pensjonsvilkår som er dårligere enn resten av pleie- og omsorgssektoren. NHO har muligheten til å løse konflikten, ved å gi sine ansatte like gode lønns- og arbeidsvilkår som alle andre organiserte i sektoren har, sier Sanden.

Disse etatene blir berørt av sympatistreiken:

Bymiljøetaten

Vann- og avløpsetaten

Plan- og bygningsetaten

Utviklings- og kompetanseetaten

Sykehjemsetaten

Oslo Kemnerkontor

Utdanningsetaten

Oslo Havn KF

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy