JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

1461 ut i sympatistreik i Oslo

Fagforbundet i Oslo tar 1461 medlemmer ut i sympatistreik med de ansatte ved private sykehjem fra torsdag i neste uke.

2012091411284220131216200853

tips@fagforbundet.no

Hovedhensikten med streiken er å støtte de streikende i NHO service. De kjemper en kamp for rettferdig lønn og pensjon på konkurranseutsatte arbeidsplasser i Oslo kommune. Streikeuttaket rammer Oslo kommune økonomisk, men vil ikke ramme liv og helse, skriver fylkesorganisasjonen i en pressemelding.

De 1461 medlemmene som tas ut fra torsdag morgen, er fordelt på alle bydeler og åtte etater i kommunen. Dette første uttaket omfatter hovedsaklig kontorfaglig personell.

I trafikketaten vil trafikkbetjenter bli tatt ut, og ved kemnerkontoret tas alle ut med unntak av dem som utbetaler skatt til gode.

Likebehandling

- Fagforbundets medlemmer i kommersielle sykehjem streiker for å få de samme pensjonsrettighetene, lønns- og arbeidsvilkårene som ansatte i kommunale og andre private, ideelle sykehjem, sier lederen i Fagforbundet Oslo, Mari Sanden.

- Sykehjemmene i NHO-service er nå de eneste sykehjemmene som ikke har pensjonsordning knyttet til tariffavtalen. Fagforbundet krever likebehandling for alle ansatte innen pleie- og omsorg.

- De sykehjemsansatte i NHO-service har lønns- arbeids- og pensjonsvilkår som er dårligere enn resten av pleie- og omsorgssektoren. NHO har muligheten til å løse konflikten, ved å gi sine ansatte like gode lønns- og arbeidsvilkår som alle andre organiserte i sektoren har, sier Sanden.

Disse etatene blir berørt av sympatistreiken:

Bymiljøetaten

Vann- og avløpsetaten

Plan- og bygningsetaten

Utviklings- og kompetanseetaten

Sykehjemsetaten

Oslo Kemnerkontor

Utdanningsetaten

Oslo Havn KF

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy