– AUF er valgets vinnere

Partileder Jens Stoltenberg og partisekretær Raymond Johansen hyllet AUF under Arbeiderpartiets valgvake mandag kveld.

2011091221522820131214164747

– Dette har vært den mest spesielle valgkampen Arbeiderpartiet noensinne har gjennomført. Vi startet i sorg, utmattede og slitne. Vi startet med en sterk følelse av at det var mange som manglet, de mange som ikke lenger er blant oss, sa partileder og statsminister Jens Stoltenberg under Ap-valgvaken i kveld.

– Likevel har vi gjennomført en valgkamp det står respekt av. Uansett resultat; vi står oppreist som bevegelse og parti. Vi seiret. Vi reiste oss og sto løpet ut, sa Stoltenberg til enorm jubel fra salen.

De mange AUFerne setter sitt sterke preg på valgvaken mandag kveld.

Imponert

– Overalt har jeg møtt brennende og engasjerte AUFere. Man regner alltid med AUF i valgkampen, men aldri har vi vært så imponert som nå.

AUF vant også skolevalgene med det beste resultatet for noe parti noensinne, slo Stoltenberg fast.

– Aldri har jeg vært mer stolt av å tilhøre denne bevegelsen enn i disse dager, sa partilederen, som takket både AUF, partiapparatet, fagbevegelsen og SV og Sp. Han håper nok at spesielt SV skal gjøre et bedre valg enn fryktet. Uten SV blir det vanskelig for Ap rundt om i mange kommuner.

På Sunnaas

– I dag var jeg på Sunnaas der AUFerne Marte og Viljar kjemper seg tilbake til et normalt liv. Tragedien 22. juli vil være med de pårørende, etterlatte og hele vår bevegelse for alltid, sa Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen.

Men han slo fast at terroren har blitt møtt med mer åpenhet og mer demokrati.

– AUFerne har utvist en tapperhet og pågangsmot ingen hadde kunnet forvente. Uansett resultat; AUF er valgets vinnere. Det skal vi være både glade og stolte for, sa Johansen, som også takket både fagbevegelsen og partimedlemmene for innsatsen, ikke minst de hele 10.000 nye medlemmene. (ANB)

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy