Meklingsstart i energiverk

I dag startet meklingen for de LO-organiserte i energiverkene tilsluttet KS-Bedrift. Pensjonsrettigheter og heving av minstelønn blir sentrale temaer i meklingen.

2012092510005720131216201647

monica.schanche@fagforbundet.no

Fagforbundet og El & It forbundet dro i samlet tropp til Riksmeklerens kontor klokken 10 i formiddag for å kjempe for økt minstelønn og for å beholde sin bruttopensjonsordning.

Forhandlingene med KS-Bedrift endte i mekling etter at de to LO-forbundene brøt forhandlingene tidligere i sommer.

Lønn og pensjon

– Vi opplevde at arbeidsgiverne ikke ville forhandle lønn eller andre spørsmål med oss før vi gikk med på deres krav om å åpne for andre pensjonsløsninger lokalt. Det var helt uakseptabelt for oss, og derfor brøt vi forhandlingene, sier Sølvi Thomassen i Fagforbundets forhandlingsavdeling som deltar i meklingen sammen El & It.

Også Delta, Maskinistforbundet, Parat og Akademikerne valgte å bryte forhandlingene med KS Bedrift om ny Energiavtale.

Stor streikefare

Mekling starter i dag og fortsetter onsdag. Fristen for å bli enige er midnatt natt til torsdag. Dersom partene ikke blir enige, kan det bli streik fra arbeidstidens begynnelse torsdag morgen.

– Vi håper på en meklingsløsning. Men både Fagforbundet og El&It helt klare på at vi går vi ikke med på å akseptere nye pensjonsløsninger. Hvis arbeidsgiver ikke går bort fra dette kravet blir det streik, sier Thomassen til Fagbladet.

Nord-Trøndelag Energiverk kan bli rammet

El & It og Fagforbundet har meldt plassfratredelse for totalt 455 medlemmer i sju ulike selskap i Nord-Trøndelag Energiverk.

– Av disse har Fagforbundet tatt ut 50 medlemmer, de fleste i NTE Holding som utfører fellesfunksjoner for de øvrige selskapene, opplyser Thomassen.

Hun framholder at de offentlig eide energiverkene er ulikt organisert. Flere av dem er gått over i NHO der det er åpning for andre pensjonsløsninger.

I forhandlinger og mekling med KS-Bedrift holder vi fast på vår tjenestepensjon som garanterer medlemmene 66 prosent av sluttlønna i pensjon ved full pensjonsopptjening, sier Thomassen til Fagbladet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy