JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meklingsstart i energiverk

I dag startet meklingen for de LO-organiserte i energiverkene tilsluttet KS-Bedrift. Pensjonsrettigheter og heving av minstelønn blir sentrale temaer i meklingen.

2012092510005720131216201647

monica.schanche@fagforbundet.no

Fagforbundet og El & It forbundet dro i samlet tropp til Riksmeklerens kontor klokken 10 i formiddag for å kjempe for økt minstelønn og for å beholde sin bruttopensjonsordning.

Forhandlingene med KS-Bedrift endte i mekling etter at de to LO-forbundene brøt forhandlingene tidligere i sommer.

Lønn og pensjon

– Vi opplevde at arbeidsgiverne ikke ville forhandle lønn eller andre spørsmål med oss før vi gikk med på deres krav om å åpne for andre pensjonsløsninger lokalt. Det var helt uakseptabelt for oss, og derfor brøt vi forhandlingene, sier Sølvi Thomassen i Fagforbundets forhandlingsavdeling som deltar i meklingen sammen El & It.

Også Delta, Maskinistforbundet, Parat og Akademikerne valgte å bryte forhandlingene med KS Bedrift om ny Energiavtale.

Stor streikefare

Mekling starter i dag og fortsetter onsdag. Fristen for å bli enige er midnatt natt til torsdag. Dersom partene ikke blir enige, kan det bli streik fra arbeidstidens begynnelse torsdag morgen.

– Vi håper på en meklingsløsning. Men både Fagforbundet og El&It helt klare på at vi går vi ikke med på å akseptere nye pensjonsløsninger. Hvis arbeidsgiver ikke går bort fra dette kravet blir det streik, sier Thomassen til Fagbladet.

Nord-Trøndelag Energiverk kan bli rammet

El & It og Fagforbundet har meldt plassfratredelse for totalt 455 medlemmer i sju ulike selskap i Nord-Trøndelag Energiverk.

– Av disse har Fagforbundet tatt ut 50 medlemmer, de fleste i NTE Holding som utfører fellesfunksjoner for de øvrige selskapene, opplyser Thomassen.

Hun framholder at de offentlig eide energiverkene er ulikt organisert. Flere av dem er gått over i NHO der det er åpning for andre pensjonsløsninger.

I forhandlinger og mekling med KS-Bedrift holder vi fast på vår tjenestepensjon som garanterer medlemmene 66 prosent av sluttlønna i pensjon ved full pensjonsopptjening, sier Thomassen til Fagbladet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy