JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil satse på utdanning for voksne

– Jeg mener retten til opplæring for voksne må heises opp, ikke bare gjennom økt basiskompetanse men gjennom at flere får fagbrev, erklærer kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

2012092809193020131216201914

Kristin Halvorsen lovte økt innsats for å styrke voksnes rettigheter til etter- og videreutdanning. Hun viste til at mange med lese- og skrivevansker ikke har blitt fanget opp tidlig nok i sin skolegang. Og særlig pekte hun på behovet for at flere får anledning til å ta fagbrev som helsefagarbeidere.

– Tilbudet om opplæring for voksne bør ikke bare omfatte basiskunnskapene, men også muligheten til å få fagbrev, kommenterte Halvorsen ved åpningen av LOs Utdanningskonferanse 2012.

– Min visjon er et samarbeid med LO om å heise opp rettferdighetskravene og å gjøre opp for den uretten mange er blitt utsatt for tidligere, sa Kristin Halvorsen.

Hun opplyste om at Norge nå har sagt ja til invitasjon fra OECD om å være med på en ny «skills strategy». Det innebærer at forskere fra OECD skal gjennomgå opplæringen og utdanningen av voksne.

Bildetekst: LOs nestleder Tor-Arne Solbakken og kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy