tips@fagforbundet.no
- Det er ikke urealistisk at kommuneansatte i pleie og omsorgssektoren skal jobbe to til fem flere helger i året, sier leder Jan Davidsen i Fagforbundet til Kommunal Rapport.
Jan Davidsen støtter med dette de nye, oppsiktsvekkende signalene fra nestlederen i LO Gerd Kristiansen i Kommunal Rapports papiravis. Kristiansen ber kommunale arbeidsgivere kreve at arbeidstakere er på jobb når det er bruk for dem, også i helger.
Heltid viktigst
- Retten til hele stillinger hos deltidsansatte bør komme foran heltidsansattes hevd på å jobbe hver tredje helg. Det kan være vanskelig for noen å takle, sier Kristiansen til Kommunal Rapport.
Fagforbundene og arbeidsgiverorganisasjonene har i mange år har vært uenig om hvor ofte ansatte i pleie- og omsorgssektoren bør jobbe helg. Spørsmålet om helgejobbing går rett til kjernen til problemet med ufrivillig deltid. Årsaken er at ansatte med full stilling normalt jobber hver tredje helg. Det skaper behov for arbeidstakere i deltidsstillinger som kan fylle vakthullene i helgene.
KS og Spekter mener at problemet med ufrivillig deltid kan løses hvis heltidsansatte jobber to til fem flere helger i året.
- To til fem flere helger i året er ikke urealistisk. Vi vet jo at de som jobber i jernbanen, brannmenn og aluminiumsverk, alle steder der en jobber døgnet rundt, også jobber helg. Alle på sykehjemmene vet at når en går hjem, overtar noen andre. Det gjelder bare å finne fornuftige og forutsigbare løsninger. Det er viktig, for blant annet enslige forsørgere, sier Davidsen til Kommunal Rapport.
LITE INFO: Informasjonen Anne Kallset fikk om uførefella da hun søkte KLP om gradert uføreytelse, var en henvisning til å gå inn og lese mer på KLPs nettsider, i siste avsnitt i et brev om dokumentasjon de trengte for å behandle saken.
Ole Martin Wold
Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen var tilstede og markerte overtakelsen av sykehjemmet.
Oslo kommune
FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.
Werner Juvik
HJELPE: – Jeg vil gjerne formalisere kunnskapen og hjelpe andre i samme situasjon som jeg har vært i, sier Katrine Skårnes som har fått et tilrettelagt tilbud slik at hun kan ta utdanning som advokatsekretær.
Per Flakstad
FRUSTRERT: I perioder har jeg rett og slett følt meg trakassert, sier Anita Vedvik.
Per Flakstad
Enigheten i forhandlingene i Bring Transportløsninger AS (BTL) sikrer blant annet alle BTL-ansatte et tillegg på 16 500 kroner, samt økning av en rekke tillegg. Her er Fagforbundet Post og finans' forhandlinngsutvalg: Jacqueline Hopkinson, Odd Arne Hartvigsen, Cathrine S. Ertsås (foran), Gerd Øiahals og Marius Weisæth underveis i forhandlingene.
Alf Ragnar Olsen