JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jubler for ungdomsgaranti

Regjeringen satser på ungdomsgarantien og øker bevilgningene med 30 millioner kroner.

– Dette er helt fantastisk. Det er noe vi har jobbet med siden den nye ungdomsgarantien kom i 2007. Garantien har vært bra for mange ungdommer, men det er fortsatt altfor mange som ikke kommer tilbake i arbeid eller på skole. Vi har for mange unge som er arbeidsledige og uføre i Norge. Derfor er det gledelig å høre at Regjeringen nå tar dette på alvor, uttaler leder av Fagforbundet Ungdom, Ola Harald Svenning.


2012100815164720131216202654

Unge får hjelp tidligere

I dag er det slik at ungdom på 20-24 år har rett til arbeidsmarkedstiltak hvis de har gått ledige i seks måneder eller mer.

– Dette er en sak som har stått høyt dagsorden i Fagforbundet Ungdom. Sammen med LOs sentrale ungdomsutvalg har vi lenge tatt til orde for at unge skal ha tilbud om arbeid, utdanning eller kompetansegivende opplæring innen tre måneder. Med dette løftet vil NAV kunne komme tidligere på banen og sørge for at ungdom ikke gir opp, sier Svenning.

Nytter å stå sammen

Han mener dette viser hvor viktig det er at fagbevegelsens ungdom står sammen:

– I november møtte statsråd Anette Trettebergstuen med forbunda i LOs sentrale ungdomsutvalg for å diskutere denne saken. Nå ser vi resultatet. Det viser bare at det nytter med fagligpolitisk samarbeid. Hvis vi står sammen og stiller krav, får vi gjennomslag. Det er en seier for ungdom over hele landet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy