JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gjorde stas på kokkene

I dag er det Kokkens Dag. Fagforbundet Trondheim benyttet anledningen til å gjøre litt ekstra stas på kokkemedlemmene. Da klokka slo halv ti på det kommunale produksjonskjøkkenet og de ansatte tok pause, sto maten klar i spiserommet. Blomster vanket også.

2011102015080020131216172314

- Det er to grunner til dette stuntet, forklarte Toril Indergård. Hun er leder for seksjon helse og sosial i Fagforbundet Trondheim.

- For det første gjør kokkene en strålende jobb. Gamle og syke får sunn og god mat. Den er fargerikt og fint tillaget, den lukter godt, og den er riktig sammensatt ernæringsmessig, ned til minste detalj. Den faglige stoltheten holdes i hevd.

Den andre grunnen til å hedre kokkene, er for å understreke at vi ikke har glemt dem blant alle helsefaggruppene i seksjonen vår. Vi vil gjerne markere at vi setter pris på kokkemedlemmene våre.

Elevarbeid

Å servere kokker mat, kan kanskje sees på som en risikabel hyllest, men den ble tatt meget vel i mot. Comfort Peggy Shelton, Jonina Emmanuel og Roar Moan satte åpenbart pris på både gesten og innholdet. Rundstykker og pålegg var sirlig tillaget, anrettet og pakket av kokk- og restaurantfagelevene ved Ladejarlen videregående skole. Etter hvert talte tomme tallerkener sitt tydelige språk.

- De må gjerne komme igjen med mer. Dette smakte, var omkvedet.

Kanskje la de inn en god søknad om lærlingplass med den fine serveringen.

Omvisning

Etter matpausen tok tillitsvalgt Ida Marie Uriksborg med seg Toril Indergård på omvisning fra varemottak og lager, gjennom de forskjellige produksjonsleddene fra matlaging til porsjonering og nedkjøling, pakking og forberedelse til utkjøring.

Indergård fikk bekreftet hvor avanserte systemer som ligger til grunn for å sikre at flere tusen daglige brukere får riktig sammensatt mat i rett mengde til rett tid.

Flest i Fagforbundet

Trondheim kommunale produksjonskjøkken leverer mat til alle kommunens sykehjem. I tillegg leverer de til flere hundre hjemmeboende, til skoler, barnehager og SFO-er. Kjøkkenet ble opprettet i 2002, samtidig med at en rekke kjøkken rundt om på sykehjemmene ble stengt. Oppdragsmengden har økt betydelig siden den gang.

Det store flertallet av de ansatte er organisert i Fagforbundet, men unntak fins. Ulriksborg og Indergård benyttet omvisningen til å sette inn en ekstra sjarmoffensiv overfor Ståle Ramsøskar. Han fikk en solid innføring i alle medlemsfordelene mens han sto og porsjonerte ut mat. Hvem vet, kanskje har han alt meldt seg inn når dette blir publisert.

PS Fagbladet kommer med mer utførlig kjøkkenreportasje i papirutgave nr. 12 som kommer ut til medlemmene ca. 10. desember.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy