JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sarpsborg feiret 100 år

Sarpsborg er ikke så opptatt av hvem som kom først, så lenge det ikke var Fredrikstad.

2011111415351420131216173615

Fredag 11. november kunne Fagforbundet Sarpsborg feire hundre år med et storslagent selskap på Grålum i Sarpsborg. Før dem er det bare tre andre avdelinger som har bikket et helt århundre.

– Vi er den fjerde avdelingen. Vi vet ikke hvem som er de første, men det spiller ingen rolle, så lenge det ikke er Fredrikstad, sier hovedtillitsvalgt Karin Brenden Korneliussen, og ler.

Noen dager før jubileumsfeiringen var Korneliussen på begeistringsseminar, sammen med blant andre kasserer Lillian Pettersen og hovedvernombud Per Tønnesen.

Mange gjester

Knuffingen med nabokommunen er for ordens skyld helt harmløs, og for sarpingene er det hundreårsjubileet som er viktigst.

På fredagens fest var blant andre forbundsleder Jan Davidsen og tidligere LO-leder og nåværende styreleder i AOF Sarpsborg-Halden og indre Østfold,Yngve Hågensen, samt 200 medlemmer.

Medlemsvekst

Totalt har foreningen 3570 medlemmer, i både kommune og privat. Og de blir stadig flere.

– Vi opplever en kraftig vekst for tida. Det kan ha noe å gjøre med at stadig flere ser nødvendigheten av å være medlem av Fagforbundet, tror hovedvernombud Per Tønnesen.

Og på spørsmål om de har tro på et framtidig 200-årsjubileum, er ikke sarpingene i tvil.

– Vi regner med å være med der også. Vi har jo allerede laget menyen!

Forøvrig er Fredrikstad avdeling nummer 13, og levner med det liten tvil om hvem som kom først.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy