JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Her er det ustrukturert og fri flyt

Halden kommune skal redusere lønnsbudsjettet med 68 millioner kroner. Så langt er det ikke snakk om oppsigelser.

2012101913184220131216203657

vegard.velle@fagforbundet.no

Anslagsvis 140 stillinger kan bli fjernet, tror Kirsti Rørmyr, hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Halden.

Spesielt er det helse- og omsorgssektoren som blir rammet. I tillegg blir det kutt i undervisning og oppvekst. Og i kultursektoren. Vikarbruken skal kraftig ned.

– Lønnsutgiftene må ned

– Vi har hatt veldig store utgifter til vikarer og overtid. Lønnsutgiftene i Halden steg med 20 prosent mer i Halden enn i sammenlignbare kommuner de siste to-tre årene før vi overtok. Lønnsutbetalingene må ned, det er helt nødvendig for å få balanse i økonomien, sier Ordfører Thor Edquist (H), til kommunal-rapport.no.

Urealistiske kutt

Kirsti Rørmyr er sterkt uenig.

– Flere av tiltakene høyrestyret har kommet med, er helt urealistiske. For eksempel at Nav skal ta over parkvesenet. Det bryter med IA-avtalen, sier Kirsti Rørmyr, til Fagbladet.no.

Dårligere tjenester

”Denne reduksjonen vil være ren effektivisering, og ikke gå ut over kvaliteten på eller omfanget av tjenester til innbyggerne”, heter det i saksframstillingen til høyrestyret i kommunen.

– De sier kuttene skal gjennomføres uten å kutte i tjenestene, men det går ikke, fastslår Rørmyr.

– Fri flyt

Rørmyr forteller at fagforeningen har flere rettstvister på gang fordi kommunalsjefene går bak ryggen på de tillitsvalgte.

– Her er det ustrukturert og fri flyt. Når den nye rådmannen (Gudrun Haabeth Grindaker) kommer, blir det den åttende rådmannen jeg forholder meg til på 12 år som hovedtillitsvalgt, forteller Rørmyr til Fagbladet.no.

Ukultur og sammenblanding

Hun er lei av ukulturen og sammenblandingen, som hun kaller det, mellom politikere og administrasjon.

Rørmyr beskriver samarbeidet mellom Fagforbundet og høyrestyret som anstrengt og er bekymret for at flere av politikerne som har tatt over styringen mangler erfaring.

– Vi har fått flere politikere som kommer fra næringslivet og som ikke vet hvordan å drive en kommune, for eksempel ordføreren og varaordføreren, sier Rørmyr.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy