JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stort flertall støtter sykehjemsstreiken

Tre av fire støtter Fagforbundets medlemmer i kravet om at ansatte på private sykehjem bør ha lik lønn og pensjon på lik linje med de som jobber på offentlige sykehjem.

2012102214554520131216203803

per.flakstad@fagforbundet.no

– Vi tar dette som en bekreftelse på at vi har bred støtte i kampen for at våre medlemmer skal ha de samme lønns- og pensjonsbetingelsene uavhengig av om de jobber på et offentlig eller privat sykehjem, sier Jan Helge Gulbrandsen i Fagforbundets politiske ledelse.

Stor støtte

Fra 22. august streiket ansatte ved private sykehjem i Oslo, Akershus og Hordaland fordi Fagforbundet ikke fikk gjennomslag for lønns- og pensjonskravene sine.

Streiken ble stanset da regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd 19. september.

I etterkant av streiken har Sentio Research gjennomført en spørreundersøkelse der 1000 personer over 15 år er spurt om de støtter forbundets krav.

52 prosent støttet kravet i svært stor grad, og 22 prosent i noen grad. Til sammen 9 prosent svarte at de støttet kravet i svært liten eller i liten grad.

Fem prosent av de spurte var ukjente med streiken eller hadde ingen mening om den.

Tydelige tall

– Dette er veldig tydelige tall, og det viser at vi nådde ut til befolkningen med budskapet vårt, sier Jan Helge Gulbrandsen.

Undersøkelsen viser at flere kvinner enn menn støttet streiken og kravet fra de ansatte. 80 prosent av kvinnene støttet kravet i svært stor eller i noen grad, mens 67 prosent av mennene gjorde det samme. Gulbrandsen tror dette kan ha en sammenheng med at det arbeider flere kvinner i offentlig sektor, og at mange kjente seg igjen i situasjonen til de streikende.

Ikke avgjort

Rikslønnsnemnda har ennå ikke avgjort betingelsene i tariffavtalen mellom Fagforbundet og NHO Service.

– Hvis vi mot formodning ikke skulle få gjennomslag i Rikslønnsnemnda, viser denne undersøkelsen at vi har befolkningen i ryggen, og trygt kan ta med oss lønns- og pensjonskravene våre videre til nye oppgjør, sier Jan Helge Gulbrandsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy