- Hei, jeg er din personlige renovatør

- Er du fornøyd? Er det noe du lurer på? spør renovatør Jørn Eilertsen i Tromsø når Trond Sandnes Halvorsen åpner døra.

2011112513013420131216174339

ola.tommeras@fagforbundet.no

Han har ringt på hos familien Sandnes-Halvorsen, som er en av kundene på ruta hans i Tromsø. I går kveld gikk renovatørene i Tromsø kommunes renovasjonsselskap fra dør til dør hos abonnentene. Der gikk praten om søppeldunker og plassering, om kildesortering og levering og ikke minst, om den store dagen lørdag. I morgen inviterer nemlig Remiks til åpen dag på sorteringsanlegget. Se program.

Topp moderne anlegg

Remiks er Tromsø kommunes renovasjonsselskap, og betraktet som et av Nord-Eurpas mest moderne renovasjonsselskap. De sorterer i fem fraksjoner, sorterer i optisk anlegg, har innført avfallssug i en rekke borettslag samt avfallssug der avfallet går helautomatisk gjennom rør helt til sorteringsbåndene. I sorteringsanlegget sørger optiske roboter for å få riktig avfallsposer til rett sted.

Dunker hentes med sidelastere – en renovasjonsbil der sjåføren fjernstyrer tømmingen fra hytta. I tillegg har hver renovatør ansvar for sin rute og sine abonnenter, så vel for oppfølging som å ta imot telefoner og klager. Her kan man nemlig ringe direkte til sin renovatør i bilen.

Åpner anlegget

På lørdag åpner Remiks sorteringsanlegget sitt for publikum. Det blir satt opp gratis buss fra Radisson Blue i sentrum og fra Hamna. Det blir omvisning hver time i et anlegg som har skapt internasjonal oppmerksomhet, det blir demonstrasjon av moderne renovasjonsbiler, underholdning av dansegruppa InTuitt, masse stander og informasjon om avfall, avfallsreduksjon, gjenvinning og kildesortering.

Internasjonal avfallsuke

Renovasjonsdagene i Tromsø arrangeres i samarbeid med Fagforbundet, i forbindelse med European Week for Waste Reduction. Over hele Europa er tilsvarende arrangement på gang.

For alle som er i Tromsø er det satt opp en egen gratis buss fra både sentrum ved Radisson Blue, og fra Hamna. Se avgangstider.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy