JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Hei, jeg er din personlige renovatør

- Er du fornøyd? Er det noe du lurer på? spør renovatør Jørn Eilertsen i Tromsø når Trond Sandnes Halvorsen åpner døra.

2011112513013420131216174339

ola.tommeras@fagforbundet.no

Han har ringt på hos familien Sandnes-Halvorsen, som er en av kundene på ruta hans i Tromsø. I går kveld gikk renovatørene i Tromsø kommunes renovasjonsselskap fra dør til dør hos abonnentene. Der gikk praten om søppeldunker og plassering, om kildesortering og levering og ikke minst, om den store dagen lørdag. I morgen inviterer nemlig Remiks til åpen dag på sorteringsanlegget. Se program.

Topp moderne anlegg

Remiks er Tromsø kommunes renovasjonsselskap, og betraktet som et av Nord-Eurpas mest moderne renovasjonsselskap. De sorterer i fem fraksjoner, sorterer i optisk anlegg, har innført avfallssug i en rekke borettslag samt avfallssug der avfallet går helautomatisk gjennom rør helt til sorteringsbåndene. I sorteringsanlegget sørger optiske roboter for å få riktig avfallsposer til rett sted.

Dunker hentes med sidelastere – en renovasjonsbil der sjåføren fjernstyrer tømmingen fra hytta. I tillegg har hver renovatør ansvar for sin rute og sine abonnenter, så vel for oppfølging som å ta imot telefoner og klager. Her kan man nemlig ringe direkte til sin renovatør i bilen.

Åpner anlegget

På lørdag åpner Remiks sorteringsanlegget sitt for publikum. Det blir satt opp gratis buss fra Radisson Blue i sentrum og fra Hamna. Det blir omvisning hver time i et anlegg som har skapt internasjonal oppmerksomhet, det blir demonstrasjon av moderne renovasjonsbiler, underholdning av dansegruppa InTuitt, masse stander og informasjon om avfall, avfallsreduksjon, gjenvinning og kildesortering.

Internasjonal avfallsuke

Renovasjonsdagene i Tromsø arrangeres i samarbeid med Fagforbundet, i forbindelse med European Week for Waste Reduction. Over hele Europa er tilsvarende arrangement på gang.

For alle som er i Tromsø er det satt opp en egen gratis buss fra både sentrum ved Radisson Blue, og fra Hamna. Se avgangstider.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy