JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vikar vant over Elverum kommune

KOMMUNEN VURDERER Å ANKE: Den tidligere vikaren har vunnet over Elverum kommune i tingretten og lagmannsretten. Kommunen vurderer om de vil anke på nytt.

KOMMUNEN VURDERER Å ANKE: Den tidligere vikaren har vunnet over Elverum kommune i tingretten og lagmannsretten. Kommunen vurderer om de vil anke på nytt.

Illustrasjonsfoto: Sissel M. Rasmussen

Etter flere vikariater i Elverum kommune, krevde kvinnen fast stilling. Nå har hun vunnet over kommunen for andre gang, og har krav på både fast stilling og oppreisning.

2015041412000020230821171436

– Saken har vært en stor belastning for vikaren. Vi håper det er over nå, sier hovedtillitsvalgt Tom Stensby.

Etter å ha jobbet som vikar innenfor pleie-, rehabilitering- og omsorgsektoren siden 2010, krevde den tidligere vikaren å bli ansatt i en 50 prosent stilling. Det gikk ikke Elverum kommune med på, og vikaren stevnet arbeidsgiveren.

Får oppreisning

Sør-Østerdal tingrett dømte kommunen i juni i fjor til å ansatte den tidligere vikaren i en 50 prosent stilling, samt å betale 20.000 kroner i erstatning. Elverum anket dommen. Kommunen fryktet blant annet at saken ville skape presedens og at flere ville kreve det samme.

Nå har vikaren vunnet ankesaken i Eidsivating lagmannsrett. Hun har dermed rett på 50 prosent fast ansettelse i kommunen. Samtidig får hun en oppreisning på 20.000 kroner. Kommunen må dekke saksomkostningene.

Prinsippsak for kommunen

Tom Stensby synes det er uforståelig at kommunen har gjort det til en prinsippsak.

– I løpet av mine 15 år som hovedtillitsvalgt i Elverum har vi hatt rundt 40 vikarer som har krevd fast stilling, og det har aldri vært et problem. Jeg skjønner ikke at kommunen frykter at det vil komme et ras med vikarer som vil kreve det samme, sier Stensby.

– Det er en viktig prinsipiell sak for oss, og den har betydning for kommunens økonomiske situasjon, sier Aasmund Hagen, assisterende rådmann i Elverum.

Han sier kommunen skal ta stilling til om de vil anke dommen torsdag. Hagen vil derfor ikke kommentere saken ytterligere.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy