JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi aksepterer ikke rasisme og intoleranse!

Drøyt 2000 mennesker trosset kulden og møtte onsdag ettermiddag opp på Youngstorget i Oslo med fakler og fagforeningsfaner for å ta avstand fra rasisme.

2011120110104020131216174616

Markeringen på Youngstorget onsdag ettermiddag hadde temaet «Ja til mangfold - Nei til rasisme» og ble arrangert av LO. Arrangementet var startskuddet for et langvarig arbeid på arbeidsplassene mot rasisme og intoleranse.

LO-leder Roar Flåthen holdt den første appellen under markeringen. Blant tilhørerne var det representanter for en rekke politiske partier, LO-forbund og foreninger som hadde møtt opp med et tjuetalls fagforeningsfaner. Ifølge lederen av LO i Oslo, Roy Pedersen, var en representant for den palestinske teltleiren i Oslo blitt anholdt av politiet på vei til Youngstorget.

Angrep arbeiderbevegelsens grunnverdier

– Terrorhandlingene 22. juli var et angrep på Norge. Det var et angrep på AUF og Arbeiderpartiet. Det var et angrep på arbeiderbevegelsens grunnverdier: Felleskap. Likhet og likstilling. Demokrati og politisk styring. Kamp mot rasisme og intoleranse. Kjære venner, la oss slå ring om disse verdiene, oppfordret Flåthen i appellen.

– Les hele appellen til LO-leder Roar Flåthen

Videre lovet LO-lederen at arbeiderbevegelsen skal kjempe mot rasisme – og for toleranse i et flerkulturelt samfunn.

– Vi i arbeiderbevegelsen brukte hele forrige århundre på å skape et mer likestilt, rettferdig og demokratisk samfunn. Og vi har ikke tenkt å legge oss på latsida nå heller. Vi vil ha et flerkulturelt samfunn. Det er en berikelse for Norge, sa Flåthen.

Også hovedverneombud i Posten Julia Banda Rasmussen, generalsekretær i AUF Tonje Brenna og faglig ungdomssekretær i LO Mandana Yousefi og leder i LO i Oslo Roy Pedersen holdt appeller med samme budskap.

Ungdom mot rasisme

Tonje Brenna sa at flere av de politiske ungdomsorganisasjonene har etablert den tverrpolitiske organisasjonen Ungdom mot rasisme, og oppfordret unge til å bli med.

Alle tok også opp hvor viktig det er hvilke ord vi bruker om hverandre.

– Vi må slutte å kalle folk norske når det går bra og utenlandske når det ikke går bra, sa Tonje Brenna fra AUF – til applaus fra tilhørerne.

De fremmøtte på Youngstorget den kjølige november-ettermiddagen ble mellom appellene varmet av musikk ved Queendom og Guro von Germeten og av fakler som representerte budskapet: «Ja til mangfold - Nei til rasisme».

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy