Forbundsadvokat til sak mot Fagforbundet

TIL SAK: Forbundsadvokat Anne-Gry Rønning-Aaby har saksøkt sin arbeidsgiver Fagforbundet.

TIL SAK: Forbundsadvokat Anne-Gry Rønning-Aaby har saksøkt sin arbeidsgiver Fagforbundet.

Kari-Sofie Jenssen

Forbundsadvokat Anne-Gry Rønning-Aaby går til sak mot arbeidsgiver Fagforbundet. Hun mener Fagforbundet har brutt spillereglene i arbeidsmiljøloven.

2015041612000020150416123654

ola.tømmerås@fagforbundet.no

Anne-Gry Rønning-Aaby har ført mange arbeidskonflikter for retten for Fagforbundets medlemmer som forbundsadvokat gjennom åtte år. Nå går hun selv til søksmål mot sin arbeidsgiver Fagforbundet. Det er oppført 27 vitner, blant dem forbundsleder Mette Nord og tidligere forbundsleder Jan Davidsen.

Saken var berammet til slutten av april, men er utsatt på grunn av sykdom.

– En endringsoppsigelse

Konflikten dreier seg om endringer Fagforbundet har gjort i Anne-Gry Rønning-Aabys arbeidsforhold, framgår det av sluttinnlegget fra hennes advokat, Anne-Lise H. Rolland ved advokatfirmaet Storeng, Beck & Due Lund DA. Sluttinnlegget ble sendt retten tidligere denne uka.

Anne-Gry Rønning-Aaby ble omplassert til stab for et år siden, etter en periode med uenigheter i avdelingen. Det er nettopp denne omplasseringen retten nå bes om å vurdere.

Ifølge sluttinnlegget anser Anne-Gry Rønning-Aaby endringene som urimelige og gjennomført i strid med arbeidsmiljøloven. Hennes advokat ber retten vurdere om hun er utsatt for en endringsoppsigelse. Hun nedlegger påstand om at denne må erkjennes ugyldig og at det i så fall fastsettes et erstatningskrav etter rettens skjønn.

Fagforbundet sier i sitt sluttinnlegg til retten at de endringene som ble gjennomført, må anses som akseptable og innenfor arbeidsgivers styringsrett.

– Innenfor styringsretten

Fagforbundets advokat, Lars Holo fra advokatfirmaet Arntzen de Besche, anfører at omplasseringen ligger innenfor arbeidsgivers styringsrett, og dersom retten skulle konkludere med det motsatte, anføres at saklighetskravet for oppsigelse er oppfylt.

Ingen av partene har ønsket å kommentere arbeidskonflikten.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy