JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Årets bibliotek 2011

Tre bibliotek er nominert til Årets biblio­tek 2011: Bokbamsen, helsebiblioteket.no og Regionalt biblioteksamarbeid i Nord-Troms.

2011120512580020131214172219

ingeborg.rangul@fagforbundet.no

Norsk Bibliotekforening deler hvert år ut prisen til et bibliotek som har gått nye veier eller som har utmerket seg gjennom et godt og effektivt samarbeid med de som bruker/­styrer biblioteket. Vinneren blir kunngjort over nyttår.

Bokbamsen er Øvre Eiker biblioteks organi­sering av et omfattende tilbud til barn. Det hele startet som en tre-årig prosjektstilling i 2001 og er videreført i ordinær drift. Biblio­teket har systematisert sitt arbeid med bokformidling til barn og foreldre. De når alle barna i kommunen og klarer å følge dem opp gjennom oppveksten.

Helsebiblioteket.no er et offentlig finansiert nettsted som samler og gjør nettbaserte, medisinske kunnskapsressurser tilgjengelig for absolutt alle. Nettstedet ble lansert i 2006.

Regionalt biblioteksamarbeid i Nord-Troms er den tredje nominerte. Seks kommuner i regionen har vedtatt et forpliktende samarbeid gjennom en felles bibliotekplan. Planen legges særlig vekt på å tilrette­legge folkebibliotekene som studiebibliotek for voksne som tar desentralisert utdanning. Den felles bibliotekplanen har også ført til at to av kommunene med 50 prosent biblio­teksjefstillinger nå har 100 prosent biblioteksjefstillinger. Målet er å utvikle skolebibliotekene slik at de kan videreformidle folke­bibliotekenes tilbud.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy