JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi må kjempe kampen på nytt

TIL PARTIKAMERATENE: –Vi i arbeiderbevegelsen kan gi arbeidsfolk frihet og trygghet, sa LO-leder til Arbeiderpartiets landsmøte i morges.

TIL PARTIKAMERATENE: –Vi i arbeiderbevegelsen kan gi arbeidsfolk frihet og trygghet, sa LO-leder til Arbeiderpartiets landsmøte i morges.

Foto: Bernt Sønvisen, Arbeiderpartiet

Et anstendig arbeidsliv er ingen selvfølge.

2015041712000020150420100156

yngvil@lomedia.no

Arbeiderpartiets landsmøte hilste LO-leder Gerd Kristiansen velkommen med stående applaus og trampeklapp da hun skulle tale til delegatene i morges.

Kristiansen sitter i partiets sentralstyre. Skulle hun ha en dårlig dag noen gang, kan hun ta fram den ferske meningsmålingen som viser at 62 prosent av de 900 000 LO-medlemmene ville stemt Arbeiderpartiet om det var valg i dag.

Ingen lue i hånda

Av mange viktige saker for fagbevegelsen, valgte Kristiansen «å konsentrere seg om det som opptar oss aller mest»: Endringene i arbeidsmiljøloven.

LES OGSÅ: Disse kommunene sier fortsatt nei til midlertidige ansettelser

– Fagbevegelsen har kjempet fram lover og avtaleverk som gir oss rettigheter og gode lønns- og arbeidsvilkår. Vi trodde vi hadde vunnet den kampen. Nå må den kjempes på nytt, sa LO-lederen.

– Erna Solberg sa at folk vil merke forskjellen. I arbeidslivet har vi merket forskjellene allerede, sa hun.

Kristiansen gikk til frontalangrep på de borgerliges argumenter for å gjøre det lettere å ansette folk midlertidig.

– Det er ingen faglig begrunnet støtte til påstanden om at midlertidige stillinger fører til flere arbeidsplasser. Nei, dette gir flere midlertidige arbeidsplasser. Med de konsekvensene det har for arbeidsfolk, sa hun.

Vanskeligere å avdekke arbeidslivskriminalitet

LO-lederen påpekte også at midlertidige ansettelser gjør det mer krevende å avdekke og etterforske arbeidslivskriminalitet.

– Dette overser de borgerlige, sa Kristiansen.

– Regjeringen skal ha ros for sin plan mot kriminalitet i arbeidslivet, men det nytter ikke å gi med den ene hånda og ta fra oss verktøyene for å bekjempe det med den andre, sa hun.

Både LO-lederen og Fagforbundets leder Mette Nord er valgt inn i Arbeiderpartiets sentralstyre.

Ser fram mot valget

– Vi skal vinne valgene i 2015 og 2017, sa LO-lederen.

– Vi i LO er veldig bekvemme med hva dere skal gjøre når dere kommer i posisjon når det gjelder arbeidsmiljøloven, sa hun og henvendte seg til partileder Jonas Gahr Støre.

– Du er tydelig på at de nye bestemmelsene om midlertidige ansettelser skal snus. Og at vi skal sette oss ned sammen og se på hva vi skal gjøre noe med.

LO-lederen avsluttet talen sin med ordet «Palestina». Hun signaliserte at det kommer «et sterkt vedtak om å anerkjenne Palestina – til stående applaus.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy