JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Suksessrike salonger går foran


2011120710481120131214172340

per.flakstad@fagforbundet.no

Balanzera på Grünerløkka i Oslo startet som grønn frisør for flere år siden. Nå er den også blitt en kvalitetssalong. Innehaver Trude Lundevall måtte selv til Danmark for å unngå kjemiske stoffer hun ikke tålte, og tok med seg det grønne konseptet til Oslo. Salongen er blitt en stor suksess og har etter hvert ansatt flere frisører og tatt inn lærlinger.

Lederen for Seksjon samferdsel og teknisk, Stein Guldbrandsen, er meget godt fornøyd med at flere suksessrike salonger nå går i spissen for å tenke nytt og annerledes både når det gjelder miljø og de ansattes arbeidsvilkår.

– Dette er en bransje med en del uryddighet. Blant annet opplever vi at lærlinger blir brukt som billig arbeidskraft, og at provisjonslønn bidrar til å skape mistrivsel og dårlig arbeidsmiljø.

– Vi ønsket i utgangspunktet et samarbeid med arbeidsgiversiden om en felles sertifisering som «Grønn frisør», men det har vi foreløpig gitt opp. I stedet bruker vi Stiftelsen Miljøfyrtårn For å bli en kvalitetssalong, må den være godkjent som miljøfyrtårn.

– Provisjonslønn ser det på kort sikt ikke ut til at vi blir kvitt. Derfor er det viktig for oss å samarbeide med suksessrike salonger som går foran med ryddige lærlingkontrakter, høyere garantilønn og en lavere og mer kollektivt innrettet provisjon.

– Forhåpentligvis vil andre salonger følge etter, sier Stein Guldbrandsen.

Også Høst frisør i Tromsø og Floke grønn frisør på Voss, er kvalitestsalonger.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy