Sykehjemmene blir ikke privatisert


Høyre og Frp stemmer for konkurranseutsetting, men kom i mindretall. Ansatte på Jotunhaugen og Lyngholtet sykehjem fulgte med fra tilhørerbenken.

Høyre og Frp stemmer for konkurranseutsetting, men kom i mindretall. Ansatte på Jotunhaugen og Lyngholtet sykehjem fulgte med fra tilhørerbenken.

Randi Undseth/Østlendingen

Ansatte i Elverum samlet inn underskrifter og demonstrerte mot forslag om konkurranseutsetting. I går stemte kommunestyret imot.

2015051812000020150430132421

karin.svendsen@fagbladet.no

Gleden er stor blant de ansatte på Lyngholtet og Jotunhaugen sykehjem i dag. Bare Høyre og Fremskrittspartiet ville konkurranseutsette de to sykehjemmene. Resten av kommunestyret tror ikke det er mulig å spare en million i året uten at det går ut over kvaliteten.

– Er det noen som virkelig tror at vi skal greie å spare en million kroner i måneden på 40 sykehjemsplasser uten at det går ut over kvaliteten, spurte Ingvar Midthun (Ap).

Inger Johanne Norr, Ap-representant og hovedtillitsvalgt i Fagforbundet, trakk fram erfaringer fra andre kommuner som viser at konkurranseutsetting faktisk kan bli dyrere enn kommunal drift – uten at det gir bedre kvalitet.

Jorunn Paulsen, plasstillitsvalgt på Lyngholtet, tror grunnen til at så mange i kommunestyret stemte imot konkurranseutsetting, var et avisinnlegg noen dager i forveien som viste at saken var dårlig utreda; det var uklart hvorfor konkurranseutsetting skulle lønne seg.

Men Paulsen mener også at Fagforbundets aktive medlemmer på sykehjemmet sammen med Sykepleierforbundets tillitsvalgte skal ha noe av æren for at sykehjemmene i Elverum fortsatt skal driftes av kommunen.

Les også: Samlet inn 3500 underskrifter mot privatisering

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy