JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykehjemmene blir ikke privatisert


Høyre og Frp stemmer for konkurranseutsetting, men kom i mindretall. Ansatte på Jotunhaugen og Lyngholtet sykehjem fulgte med fra tilhørerbenken.

Høyre og Frp stemmer for konkurranseutsetting, men kom i mindretall. Ansatte på Jotunhaugen og Lyngholtet sykehjem fulgte med fra tilhørerbenken.

Randi Undseth/Østlendingen

Ansatte i Elverum samlet inn underskrifter og demonstrerte mot forslag om konkurranseutsetting. I går stemte kommunestyret imot.

2015051812000020230821171436

karin.svendsen@fagbladet.no

Gleden er stor blant de ansatte på Lyngholtet og Jotunhaugen sykehjem i dag. Bare Høyre og Fremskrittspartiet ville konkurranseutsette de to sykehjemmene. Resten av kommunestyret tror ikke det er mulig å spare en million i året uten at det går ut over kvaliteten.

– Er det noen som virkelig tror at vi skal greie å spare en million kroner i måneden på 40 sykehjemsplasser uten at det går ut over kvaliteten, spurte Ingvar Midthun (Ap).

Inger Johanne Norr, Ap-representant og hovedtillitsvalgt i Fagforbundet, trakk fram erfaringer fra andre kommuner som viser at konkurranseutsetting faktisk kan bli dyrere enn kommunal drift – uten at det gir bedre kvalitet.

Jorunn Paulsen, plasstillitsvalgt på Lyngholtet, tror grunnen til at så mange i kommunestyret stemte imot konkurranseutsetting, var et avisinnlegg noen dager i forveien som viste at saken var dårlig utreda; det var uklart hvorfor konkurranseutsetting skulle lønne seg.

Men Paulsen mener også at Fagforbundets aktive medlemmer på sykehjemmet sammen med Sykepleierforbundets tillitsvalgte skal ha noe av æren for at sykehjemmene i Elverum fortsatt skal driftes av kommunen.

Les også: Samlet inn 3500 underskrifter mot privatisering

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy