JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tok del i eRevolusjonen

Den såkalte arabiske våren startet i Tunisia i januar 2011. «Sjasmin­revolusjonen» ble den første i området, med Egypt hakk i hæl.

2012011710332120131214173420

Sosiale medier ble en viktig del av opprøret. Ved hjelp av mobiltelefoner og de nye mediene, greide folk å få ut bilder og videoer som kunne doku­mentere militærets og politiets vold mot demonstranter og streikende.

Stedet der alt begynte var utenfor LOs hovedkvarter i Tunis. Bildene derfra ble kjent for verden fordi noen av de tillitsvalgte ble igjen inne på kontoret og kunne filme i skjul at protestene ble forsøkt slått ned rett utenfor døra.

Delte erfaringer

I begynnelsen av november møttes 50 tillitsvalgte og informasjonsfolk fra Tunisia, Marokko, Libanon og Algerie i regi av PSI (Public Services International) til medietrening og erfaringsutveksling.

– Før jeg kom hit, hadde jeg ikke e-postadresse engang. Men det er jo så lett å bruke de nye mediene! Den siste dagen fikk jeg hjelp til å lage facebookkonto. Revolusjonen har vist oss hvor mye sosiale medier kan forandre. Jeg vil være med, sa Raja Ben Sabeur, medlem i det tunisiske helsearbeiderforbundet.

Fagforbundet deltok også på denne samlingen, som var PSIs første Communicators’ Action Network for Nord-Afrika og Midtøsten. Målet var å få fram historiene til særlig kvinnelige medlemmer og tillitsvalgte som står fremst i kampen for like rettigheter til alle.

Fagforbundet er tilknyttet internasjonalen PSI, som har over 20 millioner medlemmer i 650 forbund i 148 land. Les mer, og se video og bilder på www.psi-can.org

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy