JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Meklingsstart for asylansatte

Det er spent forventning foran mekling for ansatte i private asylmottak, kinoer og Norges Blindeforbund - Vi håper på en løsning, sier Fagforbundets forhandlingsleder, Odd Haldgeir Larsen.

2012111513503120131216205640

monica.schanche@fagforbundet.no

I dag klokka 13 startet meklingen mellom Fagforbundet og NHO etter at en forhandlingsløsning ble stemt ned av medlemmene i uravstemning tidligere i høst.

- Vårt utgangspunkt er å få til en kraftig heving av minstelønnssatsene, sier Fagforbundets forhandlingsleder Odd Haldgeir Larsen til fagbladet.no foran meklingsstart.

Andre viktige krav er å få på plass bestemmelser om innleie fra vikarbyråer og bemanningsselskaper og arbeidsgiverbetalt pappapermisjon, i tråd med det som er oppnådd i øvrige tariffoppgjør dette året.

Mulig streik fra lørdag

Fagforbundet har meldt plassfratredelse for 94 av sine medlemmer ved asylmottak over hele landet. Meklingsfristen er fredag ved midnatt. Dersom partene ikke kommer fram til enighet, blir det streik ved elleve asylmottak fra arbeidstidens begynnelse lørdag 17.november.

- Vi må alltid håpe på en løsning, sier Odd Haldgeir Larsen, som er glad for at den erfarne mekleren Dag Nafstad har tatt på seg oppgaven å mekle mellom partene i dette oppgjøret.

Spent forventning

Leder Vidar Veseth i Fagforbundet Norsk forening for asylmottaksarbeidere er med i Fagforbundets forhandlingsdelegasjon. Hvilke forventninger har fagforeningen?

- Våre forventninger er at vi klarer å lande en enighet i meklingen. Dette blir spennende. Vi har forstått at arbeidsgiver har en del å gå på. Minstelønnssatsene må opp. Ellers frykter vi at nye driftsoperatører vil benytte seg av dem og lønne lavere enn det som er normalt i bransjen, sier Vidar Veseth til fagbladet.no.

Her kan det bli streik

Dersom det blir streik fra lørdag morgen, har Fagforbundet meldt plassfratredelse i første streikeuttak for medlemmer ved ni asylmottak tilsluttet Hero AS og to i Link as. Det gjelder følgende mottak:

Hero Norge AS:

Arna mottakssenter, Ytre Arna, Hordaland

Haslemoen transittmottak, Våler i Solør, Hedmark

Heiane mottakssenter, Stord, Hordaland

Heimly mottakssenter, Finnsnes, Troms

Jarlen mottakssenter, Kyrksæterøra, Sør-Trøndelag

Skistua mottakssenter, Narvik, Nordland

Sund mottakssenter, Sund, Hordaland

Trondheim mottakssenter, Heimdal, Sør-Trøndelag

Vestvågøy mottakssenter Stamsund, Nordland

Link AS:

Mysebu EMA transitt, Mysen, Østfold

Persaunet transitt, Trondheim, Sør-Trøndelag

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy