JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mette Nord: – En fantastisk mulighet

Fagforbundets nestleder Mette Nord (53) ble i statsråd i dag utnevnt til statssekretær på Statsministerens kontor.

2012112311010620131216210214

kirsti.knudsen@fagforbundet.no

– For en som er genuint opptatt av politikk og samfunnsutvikling, er det viktig å være der ting skjer, og i den sammenheng tror jeg neppe det fins et bedre sted å være enn på Statsmininisterens kontor, sier Mette Nord.

Hun sier samtidig at hun går til oppgaven med ydmykhet og stor respekt.

– Kanskje jeg til og med kan bruke ordet ærefrykt, sier hun og ler litt. – Henvendelsen kom som en overraskelse, men jeg nekter ikke for at det er hyggelig å bli tenkt på i en slik sammenheng

Lang fartstid

Fra 1988 var Mette Nord fylkesleder i Norsk Helse- og Sosialforbund i Telemark. Etter etableringen av Fagforbundet i 2003, ble hun nestleder i Fagforbundet Telemark. I 2005 ble hun valgt inn i den politiske toppledelsen i forbundet, og på landsmøtet i 2009 ble hun valgt til nestleder.

Påvirkningskraft

– Fagforbundet har tatt klare standpunkter i samfunnspolitikken, ikke minst når det gjelder konkurranseutsetting og privatisering. Tror du at du må legge deg på en mer moderat linje framover?

– Lojalitet er en selvfølge i en slik stilling, og det kan jo hende jeg får noen utfordringer her, men dem får jeg ta når de kommer. Jeg er mer opptatt av at jeg får en unik sjanse til å påvirke den politiske utviklingen. Det gir store muligheter – ikke for meg personlig – men for fagbevegelsen.

Bindeledd

Nord har ennå ikke full oversikt over oppgavene som venter henne, men hun regner med at hun blant annet får fagbevegelsen som arbeidsområde.

– Jeg regner med at jeg skal være et bindeledd mellom fagbevegelse og politikere. Nesten for et trepartssamarbeid å regne, og der har vi jo gode erfaringer fra tidligere, smiler hun.

Gode skussmål

Mette Nord er utdannet hjelpepleier og kommer fra Porsgrunn. Hun har bred erfaring og kompetanse på mange områder, ifølge Fagforbundets andre nestleder, Geir Mosti.

– Vi i Fagforbundet er veldig stolte av at Mette nå går inn i denne funksjonen, sier han. – Hun har jobbet med mange store spørsmål, blant annet samhandlingsreformen. Jeg er helt sikker på at hun vil gjøre stor nytte for seg på Statsministerens kontor, ikke minst fordi spørsmålet om konkurranseutsetting og sosial dumping blir stadig mer aktuelle. Jeg tror Jens Stoltenberg kommer til å bli tøffere i disse spørsmålene fram mot valget, sier han.

Litt vemodig

Mette Nord overtar jobben til Svein Fjellheim, som nå går av med pensjon.

– Blir det rart å bevege seg bort fra Fagforbundet etter så mange år?

– Det var det eneste som skapte litt tvil i meg om jeg skulle si ja til oppgaven! Jeg kjenner på meg at det ikke er helt lett. Det er nesten litt vemodig, sier Mette Nord, fortsatt med smilet på lur.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy