JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Oppsigelser vil bli møtt med arbeidsrettssak

Rådmannen i Årdal vil spare 15 millioner kroner på neste års budsjett ved å kutte 39 stillinger.

2012112613071620131216210326

per.flakstad@fagforbundet.no

I saksframlegget skriver rådmannen at antall stillinger skal reduseres blant annet gjennom naturlig avgang og omplasseringer, men oppsigelser utelukkes ikke. Ifølge rådmannen er det eldreomsorgen og forvaltning, drift og vedlikehold som må ta de største kuttene med en reduksjon på 20 stillinger.

Vil bli møtt med rettssak

– Vi kan bare si at enhver oppsigelse på dette grunnlaget vil bli møtt med arbeidsrettssak, sier leder i Fagforbundet Årdal, Tore Ødegård til Fagbladet.no.

Den lokale fagforeningslederen mener det finnes mange andre muligheter for å spare utgifter enn å si opp folk.

– Vi har hatt besøk av en økonom fra Fagforbundet sentralt som gikk igjennom både budsjett og regnskap for 2011. Det viser seg at innleie fra vikarbyrå og overtid er to av de tyngste utgiftspostene på driftsbudsjettet. Kanskje vi burde begynne der i stedet for å redusere antall ansatte, sier Tore Ødegård.

Ha forteller at gjennomgangen av både budsjett og regnskap viste at administrasjonen hadde bommet grovt i sine budsjettanslag på noen områder. Han spør seg derfor om årets budsjettforslag er like dårlig dokumentert som fjorårets.

– I så fall vil det være et fullstendig uakseptabelt grunnlag å si opp folk på, mener Ødegård.

Forslag fra tillitsvalgte

Formannskapet i Årdal skal behandle rådmannens forslag til budsjett onsdag denne uka, mens kommunestyret fatter et endelig budsjettvedtak 13. desember.

– Jeg registrerer at rådmannen allerede har moderert seg i forhold til utgangspunktet som var 59 stillinger. Vi tillitsvalgte i kommunen har også jobbet med saken. Vi har hatt en idédugnad som resulterte i 50 konkrete forslag som vi har sendt til både rådmannen og til formannskapet, forteller Tore Ødegård.

– I tillegg til å begrense kostbar innleie av vikarer fra bemanningsbyråer, foreslår vi blant annet en modell med nære og tydelige fagledere ute på virksomhetene. Vi mener det vil gi innbyggerne bedre tjenester, samtidig som arbeidet blir mer effektivt, i forhold til dagens modell der de som skal gjøre jobben må forholde seg til administrative ledere som sitter langt unna, fortsetter han.

Anstrengt økonomi

På grunn av den økonomiske situasjonen i Årdal, har rådmannen måttet legge fram mange forslag for å redusere utgiftene og øke inntektene. I tillegg til å kutte 39 stillinger, foreslår han blant annet full investeringsstopp, refinansiering av lån og økt eiendomsskatt.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy