Vil tette smutthull i offentlighetsloven

Ap-politikere i stortingets kommunalkomité vil tette smutthullet som gjør at over 1000 kommunalt eide selskaper er unntatt fra offentlighetsloven.

2012021610535420131214174648

tips@fagforbundet.no

– Hvis opplysningene som kommunal-rapport.no kommer med er riktige, mener jeg saken viser at det er behov for å endre reglene, sier Ingalill Olsen til nettstedet.

– Kartleggingen viser at omfanget av slike selskaper har vært mye større enn hva vi har vært klar over, sier Håkon Haugli.

Til justisministeren

– Da loven ble til, tenkte man nok slik at kommune-Norge stort sett består av kommuner. Såpass mange holdingselskaper var et relativt nytt og ukjent fenomen, fortsetter de, og varsler at de vil stille spørsmål til justisministeren om saken. Begge mener bestemmelsen i forskriften har fått en utilsiktet virkning.

Også representanter fra flere politiske partier reagerer ifølge kommunal-rapport.no på at offentlig eide selskaper med ansvar for 24 milliarder kroner ikke skal være omfattet av offentlighetsloven, og varsler at de vil be justisministeren redegjøre for unntaksbestemmelsene.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy