JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sjekk om renholdsbedriften er godkjent

Kjøper du renholdstjenester? Da bør du sjekke om firmaet er godkjent av Arbeidstilsynet. Nå er det nemlig straffbart å kjøpe renholdstjenester fra ikke godkjente bedrifter.

2012120312204620131216210811

ola.tommeras@fagforbundet.no

Fra og med 1. desember ble alle som kjøper eller leier inn renholdstjenester forpliktet til å sjekke om renholdsbedriften er godkjent av Arbeidstilsynet. Godkjenningsordningen for renholdsbedrifter trådte i kraft for tre måneder siden. Nå stilles også kjøperne av renholdstjenester til ansvar.

Blir din bedrift tatt i å kjøpe tjenester fra en ikke godkjent renholderbedrift, kan Arbeidstilsynet ilegge pålegg og tvangsmulkter.

Renholdsbedriften skal enten stå oppført som godkjent i registeret eller med søknad under behandling.

Se oversikten over godkjente bedrifter.

Øker seriøsiteten

- Godkjenningsordningen er ett av flere tiltak myndighetene har iverksatt for å øke seriøsiteten i en av de mest utsatte bransjene i norsk arbeidsliv, sier direktør i Arbeidstilsynet, Ingrid Finboe Svendsen.

2.300 renholdsvirksomheter har til nå søkt om godkjenning, opplyser Arbeidstilsynet på sine nettsider.

Med godkjent ID-kort

ID- kort er en del av godkjenningsprosessen. Alle arbeidsgivere skal utstyre sine ansatte renholdere med godkjente ID-kort. Kortene skal bæres synlig, og er et bevis på at de jobber for en virksomhet som tilbyr arbeidstakerne lovlige arbeidsvilkår.

- I løpet av de neste månedene vil det bli utstedt flere tusen ID-kort, opplyser Finboe Svendsen.

Det er bare id-kort fra kortutsteder Oberthur Technologies som er gyldig som offentlig renholdskort.

Disse kan bestilles på: www.renholdskort.no.

Tilsyn allerede i desember

Allerede denne måneden drar Arbeidstilsynets inspektører ut på tilsyn for å kontrollere at godkjenningsordningen etterleves.

- Hos de godkjente renholdsvirksomhetene vil vi kontrollere at forholdene faktisk er som beskrevet i søknad om godkjenning opp mot forskriftens krav. Vi skal selvfølgelig også ut til de virksomhetene som ikke har søkt om godkjenning, og ikke minst – vi skal ut til innkjøperne av renholdstjenester – for å kontrollere at de oppfyller sine plikter, sier Finboe Svendsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy