JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Julekalender for brannfri jul

I disse dager åpner tusenvis av spente barn brannvesenets julekalender. Bak lukene gjemmer det seg oppgaver som gjør barna til familiens brannkonstabler.

2012120716304420131216211246

Julekalendrene har barna fått i forbindelse med et skoleopplegg i regi av 17 ulike brannvesen.

Linda Stuvland, informasjonsrådgiver på Nedre Romerike brann- og redningsvesen er en av dem som brukte store deler av november på å reise rundt på barneskoler.

– Etter en times brannvernundervisning med elever fra 4. til 6. trinn, deler vi ut julekalendre, og ber ungene om å henge den opp hjemme, forteller hun.

Julekalendrene gir de viktigste rådene for en trygg og brannfri jul gjennom konkurranser og oppgaver.

Moro med besøk

Elevene syns det er stas at brannvesenet kommer.

– Barna er veldig flinke. De deltar aktivt i undervisningen og har mange spørsmål til oss, sier Stuvland.

I tillegg til brannvesenet i Asker og Bærum, Hurum, Røyken, Drammensregionen, Kongsberg, Ringerike og Nedre Romerike, deltar ti andre brannvesen på Østlandet i kampanjen.

Innen 1. desember var 32.000 julekalendere delt ut på skoler i de 40 kommunene som dekkes av førjulskampanjen.

– Det bor 650.000 innbyggere til sammen i disse kommunene, og vi når ut til svært mange med vårt viktige budskap, fortsetter Stuvland.

Brannfarlig måned

– Desember er den måneden det brenner aller mest her i Norge, og det er hjemme hos folk det brenner oftest, sier Stuvland.

Konkurransene i kalenderen er populære, og brannvesenet mottar mange svar i posten fra ivrige barn.

– Særlig vil de prøve å vinne tegnekonkurransen, for da vinner de en drømmedag sammen med brannvesenet, sier Stuvland.

– Tradisjonen tro oppfordrer vi både i undervisningen og i kalenderen barna til å gjennomføre en sikkerhetssjekk av boligen sammen med de voksne, sier Stuvland og ber foreldre og andre voksne til å følge barnas råd.

Hjerter i brann

Brannvesenets julekalender 2012 er laget som en julehistorie om brann og kjærlighet.

Hovedpersonene Nikoline og Jens går i sjette klasse, og opplever en rar og spennende desember. Gode råd og tips for en mindre brannfarlig julehøytid er flettet inn i historien.

– Målet med kampanjen er å redusere antall branner i jula, avslutter Stuvland som deltar i julekampanjen for åttende året på rad.

De som har gått glipp av skolebesøk kan finne sikkerhetssjekken, konkurransene og kalenderen på julekalenderens nettside.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy