JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spesialmannskap tok styringen

Ålesund brannvesen ble involvert i to dramatiske skipsbranner i fjor høst. Da fikk de god bruk for Rits-kunnskapen (Redningsinnsats til sjøs).

2012031509210120131214175613

ola.tommeras@fagforbundet.no

Det er knapt to år siden at Ålesund ble innlemmet i den nasjonale brann- og redningsinnsatsen til sjøs (Rits). Den kunnskapen var god å ha under begge redningsaksjonene.

Holdt pusten

Rits ble opprettet i 1995 etter brannkatastrofen på Scandinavian Star fire år tidligere. Siden da hadde Norge vært forskånet for store skipsbranner, men 15. september i fjor går alarmen: Hurtigruta Nordlys står i brann utenfor Ålesund. Det er 262 personer om bord.

Landet holder pusten mens redningsaksjonen pågår. To av mannskapet omkommer, men likefullt er det en lettelse blant så vel folk flest som redningsmannskap. Dette kunne blitt en langt mer omfattende tragedie.

– Marginene mellom suksess og fiasko er ofte små. Vi hadde marginene på vår side denne høsten, sier brannsjef Geir Thorsen ved Ålesund brannvesen.

To på fire uker

Mindre enn fire uker etter brannen på Nordlys får Ålesund igjen bruk for kompetansen brannkorpset har opparbeidet de siste to åra. På Haltenbanken er det brutt ut brann i det russiske seismikkskipet Akademik Lazarev. Skipet driver ukontrollert i høy sjø.

I høst, samme uke som brannen på Akademik Lazarev, var landets brannsjefer samlet i Ålesund. Selv om Ålesund er blant de ferskeste byene i Rits-beredskapen, er det her erfaringen er samlet den siste tida.

– Vi har fått mye nyttig erfaring fra disse aksjonene, som vi kommer til å dele med andre Rits-brannvesen, sier brannsjef Geir Thorsen i Ålesund.

I vinter har også Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) evaluert operasjonene sammen med Ålesund brannvesen.

Slik begrenset de brannen

Thorsen beskriver de viktigste faktorene for at Nordlys-brannen ble begrenset i tre punkter:

1) Tid og sted. Det skjedde på dagtid mens passasjerene var våkne, og det skjedde like utenfor Ålesund by, med de Rits-ressursene byen har i dag.

2) Slep- og bergingskompetanse ved redningsskøyta Emmy Dyvi spilte en avgjørende rolle for videre arbeid og resultat.

3) Kunnskap om skip og mannskap. Rits-personellet har hatt øvelser på nettopp Nordlys.

Thorsen mener at Ålesund brannvesen helt klart dro store veksler på å være et Rits-brannvesen. Siden 2010 har Ålesund sørget for Rits-kompetanse til 18 personer i sitt brannkorps. Åtte av disse kan fungere som Rits-ledere.

Søkte raskt og effektivt

– At brannmannskapene som skal i aksjon under en skipsbrann, har kunnskap, kompetanse, erfaring og gode prosedyrer er svært viktig. Det er umulig å si om utfallet ville blitt annerledes uten Rits, men graden av improvisasjon ville blitt større, og det er aldri heldig, kommenterer Thorsen.

– Vi plasserte en Rits-leder på broa sammen med kaptein og sikkerhetsoffiser. Vi hadde flere røykdykkerlag som besto av våre røykdykkere og en kjentmann fra skipets mannskap samt røyk­dykkerledere nede i skipet. Det gjorde at slukke- og søkeinnsatsen ble gjennomført raskt og effektivt, opplyser han.

En vesentlig forskjell fra slukking på land, er varmeutviklingen ved brann i skip.

– Varmen er intens. Et skip brenner som en skorstein. Røykdykkernes støvler smeltet på dekk, forteller brannsjefen i Ålesund.

Krevende og risikofylt

Bare dager etter at landets brannsjefer forlot Ålesund etter å ha delt erfaringer fra Nordlys-brannen, fikk Ålesund bruk for Rits-beredskapen igjen:

På Haltenbanken brenner det i det russiske seismikkskipet Akademik Lazarev. 30 personer er om bord. Det er hardt vær, høye bølger og skipet drifter uten kontroll. Det ble en krevende aksjon som også innebar høy risiko for mannskapet.

– På grunn av forholdene klarte vi ikke å entre skipet med mer enn tre personer og utstyr, forteller Thorsen. Brannen ble effektivt slukket på kort tid.

– Bruk Rits på land

Landets brannsjefer som var samlet i Ålesund var opptatt av at Rits må kunne brukes mer enn tilfellet er i dag.

– Vi har opprettet en landsdekkende ressurs som må kunne benyttes i større grad. Jeg mener man også må kunne se innover land. Rits må kunne bistå mindre brannvesen med utstyr og kompetanse også på landbaserte hendelser, mener Thorsen.

Brannsjefen poengterer at en utvidelse innover land også vil åpne for mer ressurser til drift. I dag dekker staten opprettelse, utdanning og utstyr. I tillegg kommer et årlig tilskudd fra DSB, men dette dekker for Ålesunds vedkommende kun en tredel av løpende utgifter.

– Ålesund kom med i ordningen for to år siden. 18 personer i brannkorpset har i dag Rits-opplæring.

– De har inngått avtale med Hurtigruten om jevnlige øvelser. Skipene mannskapet trener på i dag er MS Midnattsol, MS Polarlys og MS Nordstjernen. Det var tidligere gjennomført flere øvelser på nettopp MS Nordlys.

– Rits-mannskapet har som mål å entre ett skip fra Sea King hvert år. Entringen skjer i samarbeid med 330-skvadronen i Florø.

– Det gjøres jevnlige befaringer om bord i skip som trafikkerer området. Dette for å bli kjent med både skipet, mannskapet og organisasjonen. Målet er å opprette en felles forståelse av ulike oppgaver og hverandres muligheter under en eventuell aksjon.

– Ålesund brannvesen har ansatt en egen Rits-koordinator som drifter tjenesten og skaffer fortløpende nye kontakter i den maritime næringen.

Forkortelse for redningsinnsats til sjøs.

Rits ble til som en følge av den tragiske brannen på Scandinavian Star i 1991. Man så behovet for en sterk nasjonal beredskap ved branner og andre alvorlige hendelser til sjøs.

Beredskapen er i dag etablert i sju kystbyer: Oslo brann og redning, Larvik brannvesen, Sør-Rogaland IKS, Bergen brannvesen, Ålesund brannvesen, Salten Brann IKS og Tromsø brann og ­redning.

MEST LEST:
USIKKER FRAMTID: Dersom hjernesvulsten til Lajla Sivlana Hortman begynner å røre på seg igjen, og hun blir hundre prosent ufør, kan det bli smalhans for sykepleieren.

USIKKER FRAMTID: Dersom hjernesvulsten til Lajla Sivlana Hortman begynner å røre på seg igjen, og hun blir hundre prosent ufør, kan det bli smalhans for sykepleieren.

Thomas Sætveit Jensen / TV Klipp

Sykepleier Lajla (55) er kvalm og svimmel hele tiden etter to hjernesvulst-operasjoner: – Blir jeg syk igjen, blir det en katastrofe økonomisk

LITE INFO: Informasjonen Anne Kallset fikk om uførefella da hun søkte KLP om gradert uføreytelse, var en henvisning til å gå inn og lese mer på KLPs nettsider, i siste avsnitt i et brev om dokumentasjon de trengte for å behandle saken.

LITE INFO: Informasjonen Anne Kallset fikk om uførefella da hun søkte KLP om gradert uføreytelse, var en henvisning til å gå inn og lese mer på KLPs nettsider, i siste avsnitt i et brev om dokumentasjon de trengte for å behandle saken.

Ole Martin Wold

Anne (58) taper store penger: Nå endrer KLP info om uførefella

Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen var tilstede og markerte overtakelsen av sykehjemmet.

Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen var tilstede og markerte overtakelsen av sykehjemmet.

Oslo kommune

Noen kan få hevet grunnlønna med 100.000 kroner: Nå er sykehjem nummer fire tilbake på kommunens hender

Nå må disse forhandlerne belage seg på mekling i kommuneoppgjøret. Fra v: Lizzie Ruud Thorkildsen YS Kommune, Tonje Leborg Akademikerne Kommune, Steffen Handal Unio, Tor Arne Gangsø KS og Mette Nord LO Kommune og Fagforbundet.

Nå må disse forhandlerne belage seg på mekling i kommuneoppgjøret. Fra v: Lizzie Ruud Thorkildsen YS Kommune, Tonje Leborg Akademikerne Kommune, Steffen Handal Unio, Tor Arne Gangsø KS og Mette Nord LO Kommune og Fagforbundet.

Per Flakstad

Brudd i lønnsforhandlingene for kommuneansatte

FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.

FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.

Werner Juvik

Brannkonstabel Gunnar så to kollegaer bli drept av en brannstifter med hagle. Det tok sju år før han fikk hjelp

Vidar Eriksen

Jeg blir snart pensjonist – Hva bør jeg tenke på?

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy