JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsmiljøpris til Rissa

Rissa kommune er tildelt KLPs arbeidsmiljøpris 2011 for en storstilt satsing på mellom­lederne sine gjennom prosjektet «Veksthus for ledere».

2012031607080020131214175646

monica.schanche@fagforbundet.no

– Dette er kjempeartig, sier Fagforbundets hovedtillitsvalgt Kurt Rønning. Han fikk æren av å ta i mot prisen på 150.000 kroner sammen med personalsjef Geir Are Nyeng og mellomleder Maria Gjølgali.

Verdsatt

– Prisen er et skikkelig klapp på skulderen til dem som har stått i spissen for lederutviklingen i Rissa, sier Rønning.

80 ledere har gjennomført programmet. Bakgrunnen for prosjektet er en erkjennelse av at mellomlederne på mange måter er en glemt ledergruppe. De har fått langt mindre kompetanseheving enn enhetslederne, og de er helt avgjørende for arbeidsmiljøet fordi de er tett på de ansatte.

Sammen med mellomlederne har også ti ansatte som ønsker å bli ledere fått delta. To av dem har allerede fått mellomlederstillinger i kommunen.

Hovedtillitsvalgt Kurt Rønning er en av dem som har deltatt i opplæringen.

– Som ansatt i Rissa kommune har jeg lært mye om ledelse. Som hovedtillitsvalgt er jeg blitt kjent med mellomlederne på en helt annen måte, sier Rønning.

Bedre for alle

En arbeidsmiljøundersøkelse i Rissa våren 2011, ett år etter at prosjektet startet, viser en framgang på alle områder.

– Sannsynligheten for at dette skyldes økt fokus på ledelse i kommunen er stor. Flere kommuner har vært i kontakt med Rissa og blitt inspirert til å sette i gang liknende arbeid. Jeg håper prisen vil inspirere dere til videre arbeidsmiljøinnsats, sa juryleder og HMS-ansvarlig i KLP, Vibeke Os Bratlie, under prisutdelingen.

Prosjektet er et samarbeid mellom Rissa kommune, KS konsult og Universitetet i Tromsø. Hele 60 av de 80 deltakerne benytter muligheten til å gå opp til eksamen i mars. Fullført utdanning gir 30 studiepoeng, og kan bygges videre til en master i ledelse.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy