JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Praksisnær utdanning

– Vi legger vekt på at utdanningen vår skal være praksisnær, sier Kirsti Nordhaug, teamleder og faglærer på Fagskolen i Oslo.

2012032107505620131214175836

monica.schanche@fagforbundet.no

Utdanningen skal gi kompe­tanse i å veilede brukere og pårørende, lærlinger og kolleger.

– Det er mye pedagogikk på studiet som er anvendbart på mange arbeidsplasser, sier Nordhaug, som selv underviser i veiledning.

Studiet retter seg mot alle med yrkesfaglig opplæring som helsesekretær, helsefagarbeider, omsorgsarbeider, tannhelsesekretær eller barne- og ungdomsarbeider. Det er også mulig å bli tatt inn på studiet etter vurdering av realkompetanse.

Ny forståelse

Faglæreren framholder at studentene bringer med seg verdifull erfaring fra yrkeslivet.

– Vi tar for oss virkelige arbeidssituasjoner som de ønsker veiledning i. Faget stimulerer til etisk refleksjon, gruppeprosesser og samarbeid. Kommunikasjon og samhandling går som en rød tråd gjennom hele utdanningen.

Vi ser en enorm utvikling av studentene både personlig og faglig. Jeg forstår ikke at noen kan tilegne seg det bare ved nettstudier, sier Kirsti Nordhaug.

Praksis på egen jobb

På veiledningsstudiet kan studentene ha praksisperioden på sin egen jobb, og kompetansen kommer arbeidsplassen til gode. Vi ønsker tett dialog med arbeidsgiver om samarbeidsprosjekter. Er det ting de ønsker å få belyst, er praksisperioden en god anledning.

Faglærerne strekker seg langt i å bistå studentene sine. – Så sant vi kan, gir vi stu­dentene veiledning på nett ut over skole­tiden, sier teamlederen.

Offentlig og gratis

Mange private fagskoletilbud er dyre, men utdanningen på den offentlige Fagskolen i Oslo er gratis. Skolebøker må elevene bekoste selv, og utdanningen gir rett til støtte fra Lånekassen.

– Vi samarbeider med de andre fagskolene i Østlandsområdet om fagplaner og kvalitetssikring, vi deler undervisningsmateriell og sensurerer for hverandre. Modul 1 er felles for alle helsefagene. Har du tatt modul 1 på en skole, kan du ta andre året med for­dypning et annet sted, opplyser Kirsti Nordhaug.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy