De ti mest leste sakene i 2012

Fagforbundet var sterkt preget av streik i fjor. Dette gjenspeilte seg også blant de mest leste artiklene på Fagbladet.no. Her er oversikten over de ti mest leste sakene i 2012 – i rangert rekkefølge, fra minst til mest lest.

2013010313562420131216212255

vegard.velle@fagforbundet.no

10. Kommuneoppgjøret er i gang

Lønnsoppgjøret må sikre kjøpekraft, kvalitet og rekruttering. Kommunale vikarer i stedet for innled arbeidskraft er også viktig for oss, sier forhandlingsleder Jan Davidsen i LO Kommune.

9. Brudd i kommuneoppgjøret

Framdrift til tross, det er brudd også i kommunesektoren. – Usikkerheten om den økonomiske ramma er for stor til at vi kunne dra i havn en forhandlingsløsning, sier FO-leder Rigmor Hogstad.

8. Barna til foreldre i streik mistet barnehagetilbudet

Vardø kommune stenger barna til de streikende ute fra barnehagen.

7. Dramatisk vedtak midt under streiken

Midt under kommunestreiken har helse- og sosialstyret i Moss vedtatt fritt brukervalg for hele den hjemmebaserte omsorgen i kommunen. Vedtaket kan få dramatiske konsekvenser for flere hundre ansatte.

6. Nesten 15.000 flere streiker fra 29. mai

Fagforbundet har varslet at nesten 15.000 nye medlemmer tas ut i streik når den trappes opp fra tirsdag 29. mai

5. – Årets lønnsoppgjør er absolutt til å leve med

Hva skjedde med særaldersgrense, minstelønn, garantilønn, uttelling for kompetanse, helgetillegg, kvelds- og nattillegg, rett på heltid, rett på pensjon ved små stillinger og oppgjøret for ansatte i konkurranseutsatte KS-bedrifter? Her er svaret.

4. Over 14.700 nye i streik fra i dag

I dag ble 14.738 nye medlemmer av Fagforbundet tatt ut i den pågående kommunestreiken.

3. Ansatte flere – sparte penger

Det høres ut som et eventyr, men tallenes tale levner ingen tvil. På Bergan sykehjem i Kristiansund har de spart over en million på å øke bemanningen.

2. Streiken avblåst – minst 12.000 til alle

Bare timer før storstreiken ville blitt ytterligere utvidet, ble det klart: Partene er enige. Streiken er avblåst. Resultatet går nå til uravstemning, og fristen for å stemme er 29. juni.

1. Streik i kommunene

Meklingen for de kommuneansatte endte med brudd torsdag morgen. Dermed er rundt 9500 kommuneansatte medlemmer i Fagforbundet i streik fra klokka seks. I Oslo fortsetter meklingen klokka ni.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy