JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

De ti mest leste sakene i 2012

Fagforbundet var sterkt preget av streik i fjor. Dette gjenspeilte seg også blant de mest leste artiklene på Fagbladet.no. Her er oversikten over de ti mest leste sakene i 2012 – i rangert rekkefølge, fra minst til mest lest.

2013010313562420131216212255

vegard.velle@fagforbundet.no

10. Kommuneoppgjøret er i gang

Lønnsoppgjøret må sikre kjøpekraft, kvalitet og rekruttering. Kommunale vikarer i stedet for innled arbeidskraft er også viktig for oss, sier forhandlingsleder Jan Davidsen i LO Kommune.

9. Brudd i kommuneoppgjøret

Framdrift til tross, det er brudd også i kommunesektoren. – Usikkerheten om den økonomiske ramma er for stor til at vi kunne dra i havn en forhandlingsløsning, sier FO-leder Rigmor Hogstad.

8. Barna til foreldre i streik mistet barnehagetilbudet

Vardø kommune stenger barna til de streikende ute fra barnehagen.

7. Dramatisk vedtak midt under streiken

Midt under kommunestreiken har helse- og sosialstyret i Moss vedtatt fritt brukervalg for hele den hjemmebaserte omsorgen i kommunen. Vedtaket kan få dramatiske konsekvenser for flere hundre ansatte.

6. Nesten 15.000 flere streiker fra 29. mai

Fagforbundet har varslet at nesten 15.000 nye medlemmer tas ut i streik når den trappes opp fra tirsdag 29. mai

5. – Årets lønnsoppgjør er absolutt til å leve med

Hva skjedde med særaldersgrense, minstelønn, garantilønn, uttelling for kompetanse, helgetillegg, kvelds- og nattillegg, rett på heltid, rett på pensjon ved små stillinger og oppgjøret for ansatte i konkurranseutsatte KS-bedrifter? Her er svaret.

4. Over 14.700 nye i streik fra i dag

I dag ble 14.738 nye medlemmer av Fagforbundet tatt ut i den pågående kommunestreiken.

3. Ansatte flere – sparte penger

Det høres ut som et eventyr, men tallenes tale levner ingen tvil. På Bergan sykehjem i Kristiansund har de spart over en million på å øke bemanningen.

2. Streiken avblåst – minst 12.000 til alle

Bare timer før storstreiken ville blitt ytterligere utvidet, ble det klart: Partene er enige. Streiken er avblåst. Resultatet går nå til uravstemning, og fristen for å stemme er 29. juni.

1. Streik i kommunene

Meklingen for de kommuneansatte endte med brudd torsdag morgen. Dermed er rundt 9500 kommuneansatte medlemmer i Fagforbundet i streik fra klokka seks. I Oslo fortsetter meklingen klokka ni.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy