Glad for solid oppreisning etter oppsigelse

Johanna Renclawowicz (34) fikk sparken fra sykehuset Telemark i Skien fordi hun snakket polsk i lunsjen. I forrige uke fikk hun erstatning og oppreisning.

2013021115403720131216214432

ola.tommeras@fagforbundet.no

Det vakte oppsikt langt utenfor Norges grenser da Renclawowicz mistet jobben som renholder ved sykehuset i Skien. Begrunnelsen var at hun hadde snakket polsk i ubetalte lunsjpause. Dette var i strid med sykehusets retningslinjer.

Fagforbundet Helseforetaket Nedre Telemark, hadde allerede fått henvendelser fra ansatte om regelverket, da oppsigelsen kom. I tillegg til oppsigelsen fikk flere av hennes kolleger advarsel. Samtlige ble i ettertid trukket tilbake.

- Jeg håper vi slipper å se flere slike saker i framtida. Det er rett og slett trist å oppleve at vi ikke har kommet lenger i arbedislivet, sier leder av Fagforbundet Helseforetaket Nedre Telemark, Lise Larsen.

Solid oppreisning

Rettmeklingsprotokollen viser at Renclawowicz har fått 60.000 kroner i erstatning for økonomisk tap og 130.000 kroner i oppreisning. Sykehusets ledelse og Renclawowicz ble enige om erstatningen i et forlik i forrige uke.

Advokat Sebastian Garstecki har ført saken for Renclawowicz. Han er godt fornøyd med resultatet.

- Jeg er glad for at sykehuset innser at denne oppsigelsen var graverende. Beløpet for oppreisning er solid, kommenterer Garstecki.

Flere saker

Garstecki har spesialisert seg på østeuropeere som har havnet i arbeidskonflikter i Norge, og har kontinuerlig et titalls saker gående.

- Jeg tviler ikke på at det kan finnes flere tilsvarende saker på norske arbeidsplasser, sier Garstecki.

Han håper arbeidsgivere med tilsvarende ideer om å forby andre språk i lunsjen, merker seg resultatet av rettsmeklingen i Skien.

Renclawowicz selv sier til Dagbladet at hun nå endelig kan gå videre.

- Jeg er lettet og fornøyd.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy