JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sterk 22.juli-markering utenfor regjeringskvartalet

TEASER

TEASER

Nina Hanssen

I dag markeres fireårsdagen for terroren som rammet Norge 22. juli 2011 over hele landet. Alvoret preget statsminister Erna Solberg og AUF-leder Mani Hussaini som begge holdt minnetaler utenfor Høyblokka i Oslo i morges.

2015072212000020150811104227

Nina.hanssen@lomedia.no

Rundt 500 mørkkledde mennesker og et stort pressekorps fikk slippe inn på Johan Nygaardsvolds plass for å markere en av de mørkeste dagene i Norges historie. Dagen markeres blant annet i regjeringskvartalet og på Utøya, der til sammen 77 mennesker ble drept i dag for fire år siden.

– Minnemarkeringene er en påminnelse om at mange vil trenge støtte, omsorg og kjærlighet i lang tid framover, sa AUF-leder Mani Hussaini til de fremmøtte og understreket at det er viktig å stå opp mot hat og fremmedfrykt.

Europeisk minnedag

Tilstede på markeringen var også parlamentspresidenten i Europarådet, Anne Brasseur, som sammen med stortingspresident Olemic Thommessen har drevet kampanje ovenfor Europaparlamentet for å gjøre 22.juli til en europeisk minnedag for ofre for hatkriminalitet.

Også de tidligere statsministrene Gro Harlem Brundtland og Jens Stoltenberg var tilstede på minnemarkeringen i dag som Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene og AUF sto bak.

Minnemarkering ble etterfulgt av den offisielle åpningen av det nye 22. juli-senteret som er blitt til etter et tett samarbeid mellom regjeringen, AUF og støttegruppa. Statsminister Erna Solberg (H) la også ned en minnekrans før følget gikk videre for å se 22. juli-senteret i første etasje i Høyblokka.

– Vi skal stå sammen for å hegne om demokratiske verdier og den åpenhet som er så viktig for oss, sa kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) som sto for den offisielle åpningen.

Gudstjeneste og Utøyamarkering

Minnemarkering i Oslo fortsetter nå med en håpsmesse i Oslo domkirke før mange reiser videre til Utøya der de blant annet skal innvie et minnested som består av en ring med navnene til 60 av de 69 som ble drept på øya under terrorangrepet. Innvielsen av minnesmerket blir en del av avslutningen av 22.-julimarkeringen, som holdes av AUF og støttegruppa sammen med statsminister Erna Solberg.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy