JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi vil ha en rettferdig lønnsvekst!

Oransje streiketrøyer fylte Øvre torv i Kristiansand i dag. – Vi streiker for en viktig sak. Alle må få en lønn det går an å leve av, mener barne- og ungdomsarbeider Anna Bernes.

2012053018032520131216192131

– Minstelønna må heves. Dessuten skal vikarer ha like god pensjonsordning som fast ansatte, fortsetter Anna, som arbeider i barnehage.

– KS framstår som uselvstendig

Minst 1000 streikende medlemmer møtte fram til Fagforbundets arrangement, og fikk følge av mange som støtter streiken. Stein Guldbrandsen i Fagforbundets arbeidsutvalg holdt appell.

- Kommunenes Sentralforbund (KS), har ikke gitt oss noe tilbud. Når de ikke kan gjøre det før staten har kommet med sitt, framstår KS mer som en uselvstendig arbeidsgiverorganisasjon. Vi har forhandlet lenge, og vi krever en lønnsutvikling som hos andre, sa Guldbrandsen.

Han mente også at det trengs bestemmelser som bidrar til å skape et seriøst arbeidsliv med hele og faste stillinger. Dette er en forutsetning for kvalitet på tjenestene.

Streik et nødvendig onde

Fagforbundet i Kristiansand og på Sørlandet, som arrangerte streikemøtet, har medlemmer i streik både i Vest-Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune og de selskapene som hører til kommunen.

Tor Olsen, fagarbeider i ingeniørvesenet, mener streik er et nødvendig onde.

- Det viktigste er at vi får et kronetillegg, og at vi blir kvitt de små stillingsprosentene, sier han.

Espen Wenzel arbeider som sveiser og han er fornøyd med at Fagforbundet ivaretar rettighetene til egen yrkesgruppe når det gjelder lønn.

- Jeg synes det skal være lik lønn i privat og kommunal sektor. Det gjelder også for innleid arbeidskraft. De trenger i tillegg å få en ordnet arbeidstid. Og alle burde ha mulighet til å få fast stilling. Det handler om rettferdighet, mener Espen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy