JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kjemper mot vikarbyrådirektivet til siste slutt

På Lillehammer er kampånden fortsatt intakt, selv om det ser ut som om slaget mot vikarbyrådirektivet kan være tapt.

2012060416342120131216192516

– Vi skal si fra helt til det er slutt, sier Helge Galtrud, hovedtillitsvalgt og leder for Fagforbundet Lillehammer.

Når folk i morgen nok en gang samles under fanene utenfor Stortinget, for å demonstrere mot innføringen av EUs vikarbyrådirektiv, vil delegasjonen fra Lillehammer stille sterkere enn noen gang.

– Det kommer en minibuss med 17 stykker fra oss. Vi hadde helt sikkert vært flere, om vi hadde fått tak i en større buss, forklarer Galtrud.

Til tross for at regjeringen allerede har vedtatt å innlemme vikarbyrådirektivet i EØS-avtalen, vil blant annet Fagforbundet, LO og Fellesforbundet markere sitt standpunkt med fanemarkeringen foran Stortinget på tirsdag.

For Galtrud er det en selvfølge å stille.

– Dette er en pinlig sak for Arbeiderpartiet, som må vende seg mot høyresida for å få støtte. Vi på Lillehammer har vært engasjerte i dette spørsmålet siden diskusjonen startet, og jeg har ikke tall på hvor mange markeringen vi har gjort. Derfor er det også naturlig for oss å sende en delegasjon også denne gangen.

At de nå stiller rekordmange fra Lillehammer, er ikke bare tilfeldig.

– Det er mange blant oss som ikke er på jobb på grunn av streiken. Da er det viktig for oss å gjøre noe samlende hver dag, sier Galtrud.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy