JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forhandlingsstart i private barnehager

Tarifforhandlingene for de 6000 medlemmene i Fagforbundet som omfattes av tariffavtalen med Private Barnehagers Landsforbund (PBL), startet mandag.

2012061114523620131216192944

ingeborg.rangul@fagforbundet.no

For Fagforbundet er det viktig at ansatte i private barnehager skal ha lønns,- pensjons- og arbeidsvilkår på lik linje med ansatte i kommunale barnehager. Forbundet krever et generelt tillegg på minst 12.000 kroner til alle i tråd med resultatet i kommuneoppgjøret.

I tillegg krever forbundet blant annet en heving av minstelønnssatsene, heving av tillegg for lørdags- og søndagsarbeid til 50 kroner i timen, og økning i satsene for tilleggs- eller videreutdanning.

Full stilling

Et annet viktig krav er at de ansatte som hovedregel tilbys full stilling. Når det blir ledige stillinger, skal deltidsansatte gjennom intern utlysning tilbys utvidelse av sitt arbeidsforhold til hel stilling hvis de er kvalifisert for stillingen.

Arbeidsgiver og tillitsvalgte skal drøfte hvordan de kan redusere bruken av deltidsstillinger. Prinsippene for bruk av deltidsstillinger skal drøftes med de tillitsvalgte minst én gang i året. Det samme gjelder bruken av innleid arbeidskraft og midlertidige ansettelser.

Forhandlingsleder for Fagforbundet er Mette Henriksen Aas, AU-medlem og leder av Seksjon kirke, kultur og oppvekst.

Forhandlingene vil fortsette fredag 15. juni. Fagforbundet forhandler sammen med Utdanningsforbundet og Delta.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy