Sykehusoppgjør neste

Denne uka vil de sykehusansatte dominere lønnsoppgjøret. Det er klart for A2-forhandlinger.

2012061208570120131216193006

Først ute er Sykepleierforbundet. Allerede mandag (11. juni) møter de arbeidsgiverforeningen Spekter til lønnsforhandlinger for sine medlemmer i helseforetakene og ved Lovisenberg diakonale sykehus.

Onsdag er det Fysioterapeutforbundet, Ergoterapeutforbundet og Utdanningsforbundets tur til å forhandle, og torsdag møter LO- og YS-forbundene ved forhandlingsbordet.

Langdrygt oppgjør

Sykehusoppgjøret ble påbegynt allerede i april, med A1-forhandlinger der alle rutinemessig fikk det samme generelle tillegget som frontfaget i privat sektor; 2.438 kroner i året.

A2-forhandlingene, som ved de siste lønnsoppgjørene har vært den mest pengerike delen av sykehusoppgjøret, har siden stått på vent mens det har vært streiket i stat og kommuner.

Når A2-forhandlingene er overstått, skal det også gjennomføres en lokal forhandlingsrunde (B-delsforhandlinger) før hele oppgjøret kan sendes ut til uravstemning og lønnstilleggene utbetales.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy