JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Minst 10.000 mer til ansatte i private barnehager

- Vi har fått et godt oppgjør for ansatte i private barnehager med om lag den samme rammen som i KS-oppgjøret. Ingen får mindre enn 10.000 kroner i generelt tillegg, sier forhandlingsleder Mette Henriksen Aas.

2012061515251420131216193256

ingeborg.rangul@fagforbundet.no

monica.schanche@fagforbundet.no

Partene i oppgjøret for ansatte i private barnehager (PBL) kom fredag ettermiddag fram til en forhandlingsløsning.

Arbeidstakersiden, bestående av Fagforbundet, Utdanningsforbundet og Delta, fikk innfridd kravet om et solid generelt tillegg til alle. Resultatet ble minst 10.000 kroner til arbeidstakere uten særskilt krav til utdanning til og med åtte års ansiennitet. Fra ti års ansiennitet stiger tillegget til 11.500. De med seksten års ansiennitet får et tillegg på 11.000 kroner, mens ansatte med 20 års ansiennitet får et tillegg på 13.300 kroner.

Begynnerlønnen for fagarbeidere stiger med 13.900 kroner og har en minstelønn på 302 700 kroner fra 1. juni.

- Lørdags- og søndagstillegg har økt til 50 kroner i timen, det samme som vi oppnådde i kommuneoppgjøret, opplyser Henriksen Aas. I tillegg gis det et tillegg på 21 kroner i timen for ordinært arbeid mellom kl 17.00 og kl 06.00.

Forhandlingslederen er spesielt tilfreds med å ha fått gjennomslag for økt uttelling for tilleggs- eller videreutdanning på høgskole- eller fagskolenivå. Relevant utdanning tilsvarende 30 studiepoeng, gir 8000 kroner ekstra i lønn, mens 60 studiepoeng gir 14.000 kroner i tillegg til minstelønnen. Det samme gjelder fagskole av henholdsvis et halvt eller ett års varighet.

Mette Henriksen Aas opplyser at det i perioden har vært et partssammensatt utvalg som har arbeidet med forslag til seniortiltak som nå er nedfelt i protokollen. Disse kan det forhandles om lokalt og tilpasses etter lokale forhold.

Innleid arbeidskraft

Partene er enige om at det er viktig å bidra til et seriøst og velfungerende arbeidsliv, der innleide arbeidstakere har ordnede lønns- og arbeidsvilkår. Omfanget av innleie av arbeidskraft i PBL skal kartlegges, og på grunnlag av kartleggingen skal partene diskutere og foreslå tariffavtalebestemmelser, slik at dette blir tema i neste hovedoppgjør.

Fagforbundet har i overkant av 6000 medlemmer som omfattes av tariffavtalen i Private Barnehagers Landsforbund (PBL).

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy