JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«Fengsels-band» rocket
Notodden Bluesfestival

Bastøy Bluesband var et av mange "fengsels-band" som rocket på Jailhouse Stage-konserten i dag.

Bastøy Bluesband var et av mange "fengsels-band" som rocket på Jailhouse Stage-konserten i dag.

Roy Ervin Solstad

Innsatte, ansatte og tidligere innsatte fra norske fengsler hadde LO i ryggen da de satte tonen på Notodden Bluesfestival.

2015073112000020150807122735

res@lomedia.no

For fjerde gang var «Jailhouse Stage» som konseptet kalles en del av Europas største bluesfestival som arrangeres på Notodden i Telemark den første helga i august hvert år. For første gang med LO som støttespiller.

Åpnet konserten

– LO har støtta en gratiskonsert kalt «Somliga går i trasiga skor» på de siste fire festivalene, og hvis ikke innsatte i norske fengsler går med «trasiga skor», da vet ikke jeg. Dette er sosialt engasjement i praksis, sier første nestleder i Norsk Transportarbeiderforbund, Lars Morten Johnsen til Transportarbeideren.

Johnsen var den som åpnet Jailhouse Stage-konserten litt før klokka halv ett torsdag ettermiddag. Der deltok folk fra flere av fengslene på Østlandsområde.

Mestringsfølelse

– De innsatte har bare permisjon for den dagen de er her, og bandene får ikke betalt for å spille. Men vi dekker mat og de får t-skjorta vår, sier Janne Hegna, leder i LOs arbeidsgruppe i forbindelse med Bluesfestivalen.

Hun er overbegeistret for Jailhouse Stage-konseptet.

– Det er så stor forandring å se fra den første gangen de var med for fire år siden og nå. Det er nok ikke ofte de får en slik mestringsfølelse og applaus for det de gjør, sier hun.

Hun tror muligheten Jailhouse Stage gir mange innsatte, også kan komme samfunnet til gode.

– Dette vil jo også kunne hjelpe dem når de skal ut i samfunnet igjen, sier Janne Hegna.

Stor LO-aktivitet

Totalt er det rundt 30 frivillige fra LO som står på LO-stand under bluesfestivalen. Det mest synlige foruten Jailhouse Stage og gratiskonserten på søndag med blant annet Odd Nordstoga, er det store LO-teltet på torget.

– Vi har også Barrikaden Blueskro der det blir gratiskonsert på fredag, sier Lars Morten Johnsen.

Robert Plant

Den offisielle åpningen av festivalen skjedde klokka 18 torsdag kveld, mens det største navnet på plakaten under festivalen, for de fleste nok er Robert Plant, den tidligere vokalisten i Led Zeppelin. Han går på scenen med bandet sitt klokka 20 i fredag kveld.

Tidligere saker:

LO-familien stiller opp for Notodden Bluesfestival (11. juni 2015)

Odd Nordstoga til alle (14. april 2015)

Det er nok ikke ofte insatte får en slik mestringsfølelse og applaus for det de gjør.

Janne Hegna, leder i LOs arbeidsutvalg for bluesfestivalen

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy