JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tenk større om de små

Regjeringen skal legge fram en melding til Stortinget om framtidas barnehage, og du kan få være med og utforme den via en egen innspillside.

2012061907595120131214183245

ingeborg.rangul@fagforbundet.no

– Vi er godt i gang med diskusjonen om den framtidige barnehagen. Stortingsmeldingen vil vi utvikle i dialog med folk som jobber i og har barn i barnehagen. Både via nettstedet vårt www.kunnskapsdepartementet.no, hvor innspillsiden vil være, og ved å dra ut på besøk, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Faglige utfordringer

– Mange ansatte i barnehagene har ikke utdanning ut over grunnskolen. Derfor er det avgjørende å tilrettelegge for muligheten til å ta fagbrev i tilknytning til jobb og til å få faglige utfordringer og påfyll, sier Halvorsen.

– Det er en utfordring å få det til. Men vi må tenke stort om de små og øke statusen for det å arbeide med de minste.

Satsingen på barne- og ungdomsarbeiderne har også som mål å øke rekrutteringen.

Ambisjoner for de små

Stortingsmeldingen skal ses i sammenheng med og vurderes opp mot de mange forslag til tiltak som har blitt lagt fram i ulike offentlige utvalg og meldinger de siste årene, blant annet de fire store offentlige utredningene Øie-utvalget (vurdering av barnehageloven), Brenna-utvalget (pedagogisk tilbud for førskolebarn), Midtlyng-utvalget (spesialundervisning) og Østberg-utvalget (opplæringstilbud for minoritetsspråklige barn).

Halvorsen sier at denne meldingen skal gi en tydelig retning for barnehagepolitikken både om kvalitet og innhold, ansattes kompetanse og sektorens styringsutfordringer.

– Vi må ha høye nasjonale ambisjoner når det gjelder å utvikle klarere krav til innhold og kvalitet i barnehagen. Vi må tenke større om de små. Bare på den måten kan vi sikre sosial utjevning og likeverdige muligheter for alle barn, sier kunnskapsministeren.

Satsing på barnehagen

Gjennom økt satsing på forskning, mener ministeren at vi har fått et bredere kunnskapsgrunnlag om barn og barnehagen. Dette blir det viktig å presentere og bruke som grunnlag for framtidas barnehagepolitikk.

– Det er veldig spennende å gå videre fra den store satsingen på utbygging av barnehage til en kvalitets- og visjonsdebatt for framtidas barnehager, sier Halvorsen, som vil løfte oppmerksomheten fra barnehagene som omsorgstilbud til en stor og omfattende samfunnssatsing.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy