Fornøyd med kirke-oppgjøret

12.000 kroner i generelt tillegg og en økning av minstelønnssatsene tilsvarende KS-oppgjøret, er resultatet for ansatte i KA-oppgjøret.

2012062013351320131216193518

ingeborg.rangul@fagforbundet.no

– Dette er et bra oppgjør. Vi følger den samme lønnsutviklingen som andre områder både når det gjelder generelle tillegg og helgetillegg, sier Mette Henriksen Aas, leder i Fagforbundets Seksjon kirke, kultur og oppvekst.

Hun ledet forhandlingene i tariffområdet med Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon (KA). Fagforbundet har 1200 kirkegårdsarbeidere, barnehageansatte og menighetsarbeidere som omfattes av denne tariffavtalen.

Økt helgetillegg

Lørdags- og søndagstillegget heves til 40 kroner timen fra 1. september. Det skal jobbes videre med disse tilleggene i tariffperioden.

– Vi ønsket oss mer. Partene er enige om at dette er en stor utfordring, og vi vil ha fokus på dette i kommende tariffoppgjør, sier forhandlingslederen.

Partene fikk også gjennomslag for at tillegg som ble avtalt ved lokale lønnsforhandlinger, i sin helhet skal komme i tillegg til ny sentral minstelønn.

Det er i tillegg satt av én prosent til lokale forhandlinger fra 1. september i år.

Studiepermisjon

– Jeg er også veldig fornøyd med intensjoner om partssamarbeid om studiepermisjonsordningen, sier Mette Henriksen Aas.

Resultatet skal nå til uravstemning blant de i overkant av 1200 medlemmene i Fagforbundet.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy