JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen streik i e-verkene

En time på overtid kom EL & IT Forbundet og Energi Norge til enighet om et anbefalt meklingsforslag. Resultatet gjelder også drøyt 500 av Fagforbundets medlemmer.

2012062906523720131216194002

einar.fjellvik@lomedia.no

Meklingsforslaget gir et generelt lønnstillegg på kr 1,25 i timen. I tillegg heves alle satser med 10 %. Forslaget inneholder også de samme reglene som ble resultatet i frontfagoppgjøret når det gjelder like vilkår for fast ansatte og vikarer ved inn- og utleie av folk.

Last ned: Hele meklingsforslaget

Resultatet ble i dyreste laget, mente Energi Norges forhandlingsleder, Ståle Borgersen:

– Forhandlingene har vært krevende, og vi har vært nødt til å strekke oss langt for å unngå konflikt. Vi hadde ønsket et mer moderat oppgjør, men er fornøyd med at vi nå unngår en streik med de konsekvenser det ville fått for strømkundene, sa han til NTB da meklingen var over i natt.

Nattens mekling gjelder lønnsoppgjøret for de ansatte i e-verk som er tilsluttet NHO. Når det gjelder e-verkene som er tilsluttet kommunenes interesseorganisasjon, KS, ble forhandlngene brutt 7. juni. Tidspunkt for meklingen i dette oppgjøret er ennå ikke fastsatt, men det er ventet at den først vil finne sted etter sommeren.

– Les også: Energiavtale til mekling

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy