Endelig tariffavtale for dyrepleierne

Dyrepleiere og klinikkassistenter har endelig fått en tariffavtale som er forpliktende for alle dyreklinikkene.

2012082909300820131214184656

monica.schanche@fagforbundet.no

Avtalen ble inngått i årets lønnsoppgjør mellom Fagforbundet og NHO Mat og Landbruk i juni.

Heving av minstelønn

Resultatet av forhandlingene er et generelt tillegg til alle arbeidstakere på 1,25 kroner i timen med virkning fra 1. mai i år. Samtidig heves minstelønnssatsene med 3,50 kroner pr. time, inkludert det generelle tillegget.

Dette er på linje med tillegget som ble gitt i frontfaget i industrien tidligere i år, før lokale forhandlinger på bedriftene.

Satsen for 20 års ansiennitet økes også med 3,50 kroner i timen, inkludert det generelle tillegget, med virkning fra 1. mai 2012.

Forplikter dyreklinikkene

– Vi skulle gjerne hatt et bedre økonomisk resultat, men vi er fornøyd med at dyrepleiere og klinikk­assistenter nå har fått en tariffavtale som er forpliktende for arbeidsgiverne, og som blant annet inneholder bestemmelser om avtalefestet pensjon (AFP), sier forhandlingsleder Odd Haldgeir Larsen i Fagforbundet.

Tidligere hadde arbeidstakerne en intensjonsavtale om lønns- og arbeidsvilkår med Landbrukets arbeidsgiverforening, men den var ikke bindende for dyreklinikkene.

Med ny arbeidsgivermotpart var derfor oppgjøret en gyllen anledning til å skape en tariffavtale som alle dyreklinikker plikter å følge.

Nå gjelder hovedavtalen mellom LO og NHO også for disse yrkesgruppene.

Lokale forhandlinger

– I tillegg til det sentrale oppgjøret, er det rom for lokale forhandlinger, og vi har fått en bestemmelse som fastsetter kriteriene for disse forhandlingene, sier Larsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy