JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Endelig tariffavtale for dyrepleierne

Dyrepleiere og klinikkassistenter har endelig fått en tariffavtale som er forpliktende for alle dyreklinikkene.

2012082909300820131214184656

monica.schanche@fagforbundet.no

Avtalen ble inngått i årets lønnsoppgjør mellom Fagforbundet og NHO Mat og Landbruk i juni.

Heving av minstelønn

Resultatet av forhandlingene er et generelt tillegg til alle arbeidstakere på 1,25 kroner i timen med virkning fra 1. mai i år. Samtidig heves minstelønnssatsene med 3,50 kroner pr. time, inkludert det generelle tillegget.

Dette er på linje med tillegget som ble gitt i frontfaget i industrien tidligere i år, før lokale forhandlinger på bedriftene.

Satsen for 20 års ansiennitet økes også med 3,50 kroner i timen, inkludert det generelle tillegget, med virkning fra 1. mai 2012.

Forplikter dyreklinikkene

– Vi skulle gjerne hatt et bedre økonomisk resultat, men vi er fornøyd med at dyrepleiere og klinikk­assistenter nå har fått en tariffavtale som er forpliktende for arbeidsgiverne, og som blant annet inneholder bestemmelser om avtalefestet pensjon (AFP), sier forhandlingsleder Odd Haldgeir Larsen i Fagforbundet.

Tidligere hadde arbeidstakerne en intensjonsavtale om lønns- og arbeidsvilkår med Landbrukets arbeidsgiverforening, men den var ikke bindende for dyreklinikkene.

Med ny arbeidsgivermotpart var derfor oppgjøret en gyllen anledning til å skape en tariffavtale som alle dyreklinikker plikter å følge.

Nå gjelder hovedavtalen mellom LO og NHO også for disse yrkesgruppene.

Lokale forhandlinger

– I tillegg til det sentrale oppgjøret, er det rom for lokale forhandlinger, og vi har fått en bestemmelse som fastsetter kriteriene for disse forhandlingene, sier Larsen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy